Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 mars 2012 | 15:01

Biotoppen: Laholm är hett i vår

Ännu en premiärtät biohelg är bakom oss. Bäst gick det för en svensk komedi, och Martin Scorsese.

Mupparna, Madonna och "Margin Call". Tre nya filmer på biorepertoaren som misslyckats med att dra publik. De är bara de senaste i en lång rad av 2012-filmer som glöms bort lika fort som de kom upp. Varför man envisas med att pumpa ut 7-8 nya titlar i veckan, är och förblir ett mysterium för oss. 

Det finns dock säkra kort, heter man Kvarteret Skatan kan man nästan garantera en publiksuccé. Humorgängets första biofilm, "Kvarteret Skatan reser till Laholm", är inte oväntat den här veckans etta på biotoppen.

Men det är också kul att se att Martin Scorseses vackra "Hugo Cabret" inte glömts bort i mängden. Den femfaldiga Oscarsvinnaren hittas efter helgen på plats nummer 5.

Se hela biotoppen här » 

Det gick även hyfsat för Peter Dalles försök i krigsthrillergenren. "En fiende att dö för" ligger på 8:e plats. Mer svenskt bara några snäpp längre ner, Måns Mårlind och Björn Steins pampiga popcornrulle "Underworld Awakening" är helgens 11:e mest sedda film.

I USA krossade actionkomedin "21 Jump Street" allt motstånd. Nykomlingen på Box Office drog in 35 miljoner dollar första helgen, och knuffar därmed ner "Lorax" (nu uppe i fina 158 miljoner dollar) ner till silverpallen. 

| 19 mars 2012 15:01 |