BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors

13 maj 2019 | 11:00

"Pokémon Detective Pikachu" är tvåa på biotoppen

Här är helgens mest sedda filmer.
"Avengers: Endgame" är etta på biotoppen för tredje helgen i rad. Marvels superhjältar fortsätter att locka publik världen över, och har redan spelat in otroliga 2,485 miljarder dollar. Nu behövs bara 300 miljoner till innan "Avatar" kan petas ned från tronen som tidernas mest inkomstbringande film.

Men biosommaren har bara börjat, och det är dags för nya storfilmer att ta för sig. Förra veckans stora premiär var emotsedda "Pokémon Detective Pikachu", som tar över andraplatsen på svenska biotoppen.

Pokémon-filmen levererar bra siffror världen över, speciellt för en tv-spelsbaserad film. Intäkterna i USA landade på 58 miljoner (nummer 2 på Box Office) och totalt har den spelat in 170 miljoner dollar.
 
 
 
Helgens mest sedda biofilmer i övrigt var animerade "Drömparken" på plats 3, romantiska komedin "Long Shot" på plats 4 och Disneys "Dumbo" på plats 5. Familjefilmen "Uglydolls" klev in på en sjätte plats.

I veckan ser vi fram emot biopremiären för "John Wick: Chapter 3" med Keanu Reeves tillbaka i hetluften. Och nästa vecka landar Disneys remake "Aladdin" på biodukarna. Kan någon av dem lyckas ta över förstaplatsen på biotoppen från "Avengers: Endgame"?
| 13 maj 2019 11:00 |