Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 oktober 2021 | 13:50

Trailer: "Billions"-skådespelare lämnar huvudrollen inför nya säsongen

Spoilervarning om du inte har hunnit se finalavsnittet från den femte säsongen av "Billions" hos HBO Nordic ännu.
Deadline rapporterar att Damian Lewis lämnar sin huvudroll i "Billions", efter händelserna i finalavsnittet under den femte säsongen av serien. Lewis har axlat huvudrollen som riskkapitalisten Bobby Axelrod sedan starten av "Billions", med åklagaren Chuck Rhoades, (spelad av Paul Giamatti) ständigt hack i häl.
 

Miljardären Mike Prince tar över...

 
Corey Stoll och Damian Lewis i "Billions".
 
Under den femte säsongen har vi däremot fått se skådespelaren Corey Stolls mindre roll, som miljardären Mike Prince, växa sig allt större. Det var tidigare känt att Stoll skulle få en huvudroll i den sjätte säsongen, men det står nu klart att hans karaktär kommer att ta över Bobby Axelrods alla företag - och att det nu blir han som hamnar i Chucks sikte.
 
Axelrod flydde under säsongsfinalen till Schweiz, i säkerhet utanför Chucks juridiska klor. Karaktären sägs däremot bara dyka upp som en gästroll i något enstaka avsnitt under den sjätte säsongen. Det är oklart om det hela tiden varit planen att skriva ut Lewis huvudkaraktär ur serien, eller om det möjligtvis har att göra med att skådespelaren nyligen förlorade sin fru Helen McCrory ("Peaky Blinders") i cancer och att hans fokus nu ligger på annat. 
 
 
I samband med säsongsfinalen så släppte Showtime (som sänder serien i USA) även en trailer (utan Lewis) inför den sjätte säsongen, som redan är klar för premiär den 23 januari nästa år. Förhoppningsvis innebär det att vi kommer att kunna ta del av fortsättningen på HBO Max redan dagen efter. 
 

Läs också: Smygtitta på höstens premiärer på HBO Max

 
Kommer du att sakna Lewis och Bobby Axelrod i "Billions" framöver? Kommentera gärna nedan!
| 4 oktober 2021 13:50 |