Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2023 | 18:40

Sanningen bakom Bill Skarsgårds hånade accent i "John Wick: Chapter 4"

Inget fel alls på den franska accenten, menar Chad Stahelski.
Bill Skarsgård spelar en formidabel och underhållande skurk i "John Wick: Chapter 4", som gick upp på bio i våras. Hans rollfigur som kallas The Marquis och heter Vincent de Gramont har på förhand presenterats som en fransk aristokrat.
 
Det stack också i öronen på vissa, som inte köpte Skarsgårds franska uttal i filmen. Bland annat finns det en hel Reddit-tråd tillägnad mysteriet med hur Bill egentligen låter. "Sämsta franska accenten någonsin" skriver en person, och en annan tillägger: "Franska är mitt modersmål och jag behövde undertexter för att förstå honom".
 
Stahelski och Skarsgård på inspelningen av "John Wick: Chapter 4".
 
I podcasten Happy Sad Confused försvaras Bill av regissören Chad Stahelski, som menar att karaktären The Marquis inte ens är fransman. Skådespelarens idé ska ha byggt på en accent som man hittar i Louisiana:
 
- Han kom till mig och sa: "Jag vill snacka med en fucked up fransk accent, en cajun-accent". Och jag sa: "Jag har ingen aning om hur det låter".
 
- En del folk gav honom skit för att det inte är en bra fransk accent. Men killen ska ju inte vara fransk. Han försöker inte spela fransman. Han är bara en snubbe som pratar franska, säger Stahelski.
 
Hör Bill snacka franska här:
 
 
Men trots en del hån verkar många gilla karaktären som är en larger-than-life storskurk, och passar väl in i John Wicks mytomspunna, våldsamma värld. "John Wick: Chapter 4" med Keanu Reeves i huvudrollen finns nu att hyra på video-on-demand. 
 
Reagerade du också på hur Bill Skarsgård låter i filmen? Kommentera nedan.
| 29 augusti 2023 18:40 |