Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 juni 2017 | 15:00

Bill Skarsgård skrämde barn på inspelningen av ”Det”

Små statister kan få mardrömmar i åratal efter sitt möte med skräckclownen.
Många höjde nog på ögonbrynen när Bill Skarsgård fick rollen som Pennywise i Stephen Kings ”Det”. Kunde en 25-årig, snygg svensk skådis ta över den ikoniska karaktären som Tim Curry gjorde så obehagligt bra i miniserien från 1990? Men fråga bara barnen som var med på inspelningen, och det låter som att unge Skarsgård kan det där med att skrämmas.

I en ny intervju (gjord av brorsan Alexander Skarsgård i Interview Magazine) minns skådespelaren en traumatisk scen då en grupp barn fick möta honom i full clown-utstyrsel.

- De här barnen kom in med sina föräldrar. Små statister som inte hade träffat mig än. Sen kommer jag ut som Pennywise och såg hur de - vanliga, små barn - reagerade. En del blev nyfikna, men andra kunde inte se på mig. Några skakade. En unge började gråta.
 
 
- När han börjar gråta ropar regissören ”Tagning!” och jag är helt och hållet inne i min karaktär. Så några av barnen blev livrädda och började gråta mitt under tagningen. Då insåg jag ”Herrejävlar, vad håller jag på med? Vad är detta? Det här är hemskt.”

Efter tagningen gjorde Bill Skarsgård sitt bästa för att trösta barnen, men det är omöjligt att veta om det räckte för att de inte ska få men för livet.
 
 
Skarsgård spelar som sagt Pennywise, en mardrömsvarelse som tar formen av bland annat en clown, och terroriserar barn och unga i sömniga småstaden Derry. Andy Muschietti (”Mama”) regisserar.

”Det” får svensk biopremiär i september.
| 6 juni 2017 15:00 |