Exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2022 | 12:00

Bill Skarsgård om hemliga Marvel-rollen: "Väldigt bisarrt"

Så gick det till när Bill Skarsgård fick spela mot Angelina Jolie i superhjältefilmen "Eternals".
Vi var nog många som blev överraskade av att se Bill Skarsgårds namn i eftertexterna till "Eternals" förra hösten. Den svenske skådespelaren hade inte nämnts på förhand som en del av rollistan. Men där var han hursomhelst, som rösten till Kro, den odödlige ledaren för Deviant-rasen i sin MCU-debut.
 
- Det var ett jättebisarrt jobb, berättar Skarsgård för MovieZine.
 
 
Han fick frågan bara tio dagar innan inspelningen skulle ske, och allt var topphemligt - som vanligt i Marvels värld:
 
- De frågade: ”Vill du spela in två dagar med Angelina Jolie?” Jag sa ”absolut, vad ska jag göra?” ”Nä, det är hemligt” (skratt). Väldigt bisarrt. Sen fick jag titta på manuset och såg en bild på det här monstret jag skulle gestalta, och fick hitta på min egna tolkning. Det var kul.
 
Bill lånar inte bara ut sin röst. Med hjälp av motion-capture fick han gestalta Kro i en kort men minnesvärd scen mot en av filmens stora stjärnor.
 
 
I en stor intervju med MovieZine berättar Bill Skarsgård om hur rollen som clownen Pennywise i "Det"-filmerna lockade honom till att våga vara mer transformativ i sina projekt - från "Clark" till bioaktuella "Bränn alla mina brev".
 
- Att göra ”Det”-filmerna var en otrolig utmaning. Att göra en sån typ av karaktär, en sådan transformation, och hänge sig åt något som är så annorlunda och skruvat mot en själv, det gav mig ett självförtroende även inför andra roller. Så har jag gått in i både ”Clark” och Netflix-filmen ”The Devil all the Time”, med tanken att jag vill göra en förvandling på något sätt.
 
| 26 september 2022 12:00 |