Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 december 2023 | 16:00

Bill Skarsgård är omöjlig att känna igen i "Nosferatu" - förändrad i varje aspekt

Robert Eggers fortsätter släppa små bitar av information om hans kommande klassiker-remake. Den här gången får vi veta mer om Bill Skarsgårds titelgreve - och varför han har en operacoach!
Robert Eggers "Nosferatu" är (är i min bok) en av 2024 års mest efterlängtade filmer, och just nu är jag mest nyfiken på en ordentligt titt på Bill Skarsgårds version av den legendariske vampyren. Det får vi inte här, men vi kommer ännu lite närmare.
 
Filmmakaren pratade med Total Film om Skarsgårds process och tankarna kring hur hans greve Orlok skulle se ut, jämfört med Max Schrecks (som spelade rollen i stumfilmen från 1922) ikoniska stil.
 
- Det finns saker som är Schreck-liknande men jag kände att vi var tvungna att göra något annat. I grund och botten tänkte jag: 'Hur skulle en död transsylvansk adelsman egentligen se ut på riktigt?' Bill gick ner enormt mycket i vikt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Total Film bjöd på en ny bild från filmen, den här gången får Nicholas Hoult sällskap av Bill Skarsgårds händer.
 
På Robert Eggers låter det inte som om vi kommer känna igen Skarsgårdklanens senaste Hollywood-succé:
 
- Han är så förändrad i varje aspekt att jag inte vet om folk kommer att ge honom äran. Du kan se Bill genom sminket i "Det"; du kan inte upptäcka någon Bill här.
 
Skarsgårds förändringar går till och med djupare än bara smink och bantning:
 
- Han arbetade med en operacoach för att sänka sin röst en oktav. Folk kommer att tro att vi har behandlat det digitalt, men det är hans framträdande.
 
"Nosferatu" får biopremiär 25 december 2024.
 
Till nästa lilla dos av information om Robert Eggers "Nosferatu" dyker upp, kan ni njuta av den här trailern till originalfilmen (som 2022 fyllde hela hundra):
 
| 4 december 2023 16:00 |