Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

20 juni 2014 | 18:00

"Better Call Saul" har redan fått en andra säsong - men blir försenad

Vince Gilligans "Breaking Bad"-spinoff, prequelen om brännvinsadvokaten Saul Goodman, har kommit med både bra och dåliga nyheter.
AMC uppgav i ett pressmeddelande på torsdagen att de kommer att ge "Better Call Saul", med Bob Odenkirk i huvudrollen, en andra säsong, bestående av 13 avsnitt. Detta fast produktionen av första säsongen - som fått tio delar - bara börjat i Albuquerque, New Mexico (se bilden här ovan, den första från inspelningarna).  

- Inspelningarna av "Better Call Saul" har satt igång och vi kunde inte vara mer stolta och mer nöjda med vad som hittills producerats. Vi - liksom fansen - väntar nu ivrigt på serien och i dag kan vi dessutom glatt bekräfta att vår första "Saul"-beställning ligger på två säsonger om totalt 23 avsnitt, säger AMC-bossen Charlie Collier i pressutskicket som IGN tagit del av. 

Men samtidigt kom också beskedet att serien, som skulle haft premiär i november, flyttas fram till första kvartalet nästa år, med andra säsongens start ytterligare ett år efter det, alltså 2016.

- När man ska introducera en serie, särskilt en med "Breaking Bad"-DNA, finns det ett otal faktorer som man måste räkna in och ta hänsyn till för att säkerställa att serien får den start den förtjänar, säger Collier angående beslutet. 

- Vi vill inte ha några halvmessyrer. 

Det framkom dessutom att Vince Gilligan regisserar första "Better Call Saul"-avsnittet tillsammans med sin "Breaking Bad"-kollega Peter Gould, som var den som uppfann Saul Goodman en gång i tiden.

Vad tror ni? Kommer framflyttandet göra det lättare för Gilligan att andas? Han tvivlade ju ett tag där på sin egen serie. Kommentera nedan!
| 20 juni 2014 18:00 |