Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2017 | 19:30

Besök Bill Hastings blogg från senaste avsnittet av "Twin Peaks"

Detaljrikedomen i "Twin Peaks: The Return" fortsätter att imponera även efter veckans avsnitt.
Inlägget bör vara okej även för spoilerkänsliga, men är du extremt känslig bör du ha sett avsnitt 1-9 av "Twin Peaks: The Return".
 
Vi har nu fått ta del av hälften av "Twin Peaks: The Return". Dougie och Janey-e, Hawk och Sheriff Truman, Gordon, Albert och Preston samt Evil Cooper och hans minions börjar sakteligen få se sina historier sammanflätade på ett eller annat sätt.
 
Under veckans avsnitt får vi under ett förhör med Bill Hastings, lett av Tamara Preston, äntligen reda på hur pass stor roll Major Briggs verkar ha i "Twin Peaks: The Return". Vilket i sig är snudd på fantastiskt med tanke på att Don S. Davis (skådespelaren bakom Briggs) har varit död i snart 10 år.
 
Men mer om vad allt detta kan tänkas betyda i något kommande inlägg. Här tänkte jag lägga fokus på en liten, men ack så specifik, detalj vi fick lära oss under förhöret mellan Tamara Preston och Bill Hastings. Hon nämner en blogg, vid dess specifika namn, som Hastings skriver i och citerar från den.
 
Givetvis provade jag att söka på bloggnamnet på min egen dator efter avsnittet... vad jag möttes av gjorde mig mäkta imponerad över graden av detaljrikedom som vi kan förvänta oss av från "Twin Peaks: The Return".
 
 
"The Search for the Zone" har allså funnits sedan 1997 i "Twin Peaks"-världen. Antalet besökare (från vår värld) har under tiden jag skrivit den här artikeln ökat med några hundra - det finns med andra ord flera "Twin Peaks"-fans som girigt provar alla websidor som Lynch och Frost kastar in i handlingen. 
 
 
För oss som använde internet på 90-talet och början av 00-talet så känns thesearchforthezone.com som något av det mest nostalgiska någonsin. Jag minns själv hur jag skapade en liknande sida genom Microsoft Word med länkar till sidor med roliga gif:ar.
 
Ge dig in på Hastings sida och tryck dig omkring bland länkarna, kanske finns det någon liten ledtråd döljd bakom någon av dem? Hojta till i kommentarerna och dela med dig om du hittar något!
 
 
Jag försökte mig på att skriva ett eget inlägg i gästboken, men möttes av ett meddelande som förklarar att en moderator måste godkänna mitt inlägg först. Kanske dyker det upp när/om Hastings släpps från fängelset? För visst måste väl Gordon kunna dra i några trådar för att få ut Hastings, som uppenbarligen hamnat på fel plats vid fel tillfälle baserat på vad han berättade för Preston.
 
 
Om du klickar på donera-länken längst ned på sidan kommer du till bilden ovan. En sida där det går att beställa soundtracket till "Twin Peaks: The Return". Det samma gäller nyhetsbrevet man kan prenumerera på, som jag såklart signade upp mig för, där nyheter kring soundtracket går att få. Men jag förväntar mig såklart att få någon liten ledtråd framöver också, det kan de väl bjuda på?
 
Vad tycker du om Bill Hastings sida och nivån av detaljer i övrigt under säsongen hittills?
| 10 juli 2017 19:30 |