Film

Skribent

Jakob Åsell

22 juli 2017 | 13:00

Ben Affleck på väg bort från Batman

"Justice League" kan bli Afflecks sista film som Batman.
Det som först såg ut som lösa rykten tycks nu allt mer sannolikt då fler rapporter antyder att Warner Bros. letar efter ett "värdigt" sätt att byta ut Ben Affleck i rollen som Batman. "Justice League" som har premiär den 17:e november i år skulle då bli hans sista film som läderlappen, skriver The Hollywood Reporter.
 
Ben Affleck debuterade som den mörke riddaren i förra årets Zack Snyder-film "Batman v Superman: Dawn of Justice" till blandade reaktioner.  Trots att Warner Bros. utåt har sagt: "Ben är vår Batman. Vi älskar honom som Batman. Vi vill behålla honom så länge vi kan.", så lever nu ryket, efter att Matt Reeves har tagit över registolen för den fristånde Batmanfilmen efter Ben Affleck, att "Batman v Superman: Dawn of Justice"-stjärnan kanske inte ingår i framtidsplanerna för "The Batman".
 
Moviezine har tidigare rapporterat hur Matt Reeves lovat en nystart med "The Batman" och skrotat Afflecks tidigare manus för att börja om på ny kula. Ska vi nu tro ryktena från The Hollywood Reporter så tycks inte bara Afflecks manus och registol vara på väg bort från storfilmen, utan även hans anspråk på titelrollen. Detta skifte skulle i så fall presenteras i någon ännu osäker form i någon av de kommande DC-filmerna.
 
Bens tidigare Batman-regissör Zack Snyder klev av "Justice League" mitt under pågående produktion och nu filmar ersättaren Joss Whedon omfattande kompletteringar för att göra färdigt storfilmen.
 
Efter Matt Reeves framgångar som regissör för två tredjedelar av den nya Apornas Planet-trilogin ("Dawn of the Planet of the Apes" och "War for the Planet of the Apes") är det ingen vild gissning att Warner Bros. vill låta sin nye Batman-regissör förverkliga en större egen vision i en ny triologi. Samtidigt fyller Ben Affleck snart 45 och lär ha passerat 50 med viss marginal under loppet av en sådan potentiell trilogi. 
 
Sett till framgångarna för den betydligt yngre Tom Holland i "Spider-Man: Homecoming" är det inte helt omöjligt att Matt Reeves nystart med "The Batman" även innebär en viss föryngring. Vi får helt enkelt vänta och se..
  
Vad säger ni, vill ni ha kvar Ben som Batman?
| 22 juli 2017 13:00 |