Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 mars 2019 | 09:00

Ben Affleck om varför han lämnade Batman-rollen

Skådespelaren/regissören blev aldrig riktigt nöjd med filmens manus.
Tidigare i februari bekräftades det att skådespelaren Ben Affleck har lämnat rollen som Batman. Vid ett tillfälle skulle han både spela karaktären i en solofilm, och regissera den. I en ny intervju med IGN förklarar han varför det inte blev av:

- Vi jobbade på manuset. Jag försökte reda ut det, men jag blev aldrig helt nöjd med det. Det var inte värt att göra filmen i en version som jag inte var taggad på.

Nye regissören Matt Reeves siktar istället på att filma "The Batman" med en yngre skådespelare i rollen. Han ska också utforska den maskerade hjältens skarpa detektivsinnen, enligt citat till THR:

- Jag hoppas att det blir en spännande och emotionell story. Det är mer av Batman som detektiv än vad vi har sett i filmerna hittills. Han ska ju vara världens främste detektiv. Jag skulle älska att se honom lösa ledtrådar och leta upp brottslingar och försöka lösa ett brott.
 
 
En ny skådespelare i rollen som Batman innebär också att idén om DCEU och eventuella nya "Justice League"-filmer ligger på is. För tillfället, iallafall. Warner Bros-chefen Kevin Tsujihara bekräftar för LA Times vad vi har misstänkt - att DC-filmernas gemensamma universum blir lite mindre sammankopplat framöver:

- Med våra kommande filmer som "Shazam!", "Joker", "Wonder Woman 1984" och "Birds of Prey" känns det som att vi är på rätt spår. Vi har rätt folk på rätt jobb. Universumet är inte så länkat som vi trodde det skulle bli för fem år sen, det blir mer fokus på individuella karaktärer.
 
"The Batman" kommer få biopremiär sommaren 2021, och enligt rykten ska minst fyra skurkar dyka upp i filmen.
| 4 mars 2019 09:00 |