Film

Skribent

MovieZine

9 februari 2023 | 16:33

Ben Afflecks "Air" får biopremiär i april

Se trailern till filmen om hur en sko och en vision satte Nike på kartan. Ben Affleck, Matt Damon och Viola Davis medverkar.
Ben Affleck är tillbaka bakom kameran för första gången sedan "Live by Night" 2016. Återigen regisserar han sig själv, och polaren Matt Damon är också med, för att berätta den sanna historien om Nikes ikoniska samarbete med basketstjärnan Michael Jordan.
 
Det är 80-tal och skomärket Nike har det kämpigt. Konkurrenterna springer om. Det behövs en idé som förändrar allt. Lösningen, om än en okonventionell sådan, visar sig vara att satsa på en okänd baskettalang som ska ta varumärket till nya höjder. Med facit i hand blev det en slam dunk för historieböckerna, men det var inte alltid solklart.
 
Kolla in trailern:
 
 
Förutom Affleck och Damon medverkar också Jason Bateman, Chris Tucker, Chris Messina, Marlon Wayans, och Viola Davis som Michael Jordans mamma. Vi får dessutom se Gustaf Skarsgård i rollen som Horst Dassler, Adidas grundare.
 
Amazon Studios står bakom filmen, men istället för att köra ut den direkt på streamingtjänsten Prime Video ska "Air" först upp på bio. Detta tack vare ett nytt distributionsavtal mellan Amazon och Warner Bros.
 
Så håll utkik efter "Air" på svenska biodukar från den 5 april.
| 9 februari 2023 16:33 |