Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 juni 2023 | 09:00

Bekräftat: "Transformers" möter "G.I. Joe" i en cross-over

Producenten bakom bioaktuella "Transformers: Rise of the Beasts" avslöjar vad som händer härnäst.
Varning för lätta spoilers gällande "Transformers: Rise of the Beasts".

Rykten om en cross-over mellan "Transformers" och "G.I. Joe" har florerat länge. Hasbros två leksaksmärken sköt i popularitet under 1980-talet, och robotarna har redan mött supersoldaterna i serietidningsform. Bioaktuella filmen "Transformers: Rise of the Beasts" verkar hinta om en spännande framtid. I en slutscen blir karaktären Noah Diaz (spelad av Anthony Ramos) rekryterad till ett hemligt militärprogram...
 
Producenten Lorenzo di Bonaventura bekräftar för Variety att fansens dröm kommer bli sann - ett filmiskt möte mellan G.I. Joe och Transformers är på tapeten.
 
- Noah gick från någon som inte kan få jobb till att få det bästa jobbet någonsin. Det kändes organiskt, eftersom det passade in i historien. Det kändes inte cyniskt som att "goda nyheter, vi kan stoppa in lite G.I. Joes här", säger han.
 
 
- Fansen vill många saker. Om vi inte gör det på rätt sätt, blir de besvikna. Det tog oss ett tag att räkna ut hur vi skulle använda Maximals, och nu har vi en hint om hur Joes berättelse ska börja, tillägger producenten.
 
Elitsoldaterna i G.I. Joe har förstås fått flera filmer tidigare. "G.I. Joe: The Rise of Cobra" (2009) med Channing Tatum följdes av "G.I. Joe: Retaliation" (2013) med Dwayne Johnson. Senast kom en reboot i form av "Snake Eyes" (2021) med Henry Golding. Om några av de tidigare skådespelarna får återvända är inte klart.
 
Ingen av filmerna har däremot lyckats bli någon vidare biosuccé, så att knyta samman franchisen med klart hetare Transformers kan vara nyckeln till framgång för filmstudion.
| 10 juni 2023 09:00 |