Spel

Skribent

Robin Cocks

5 juni 2019 | 16:30

Bekräftat: Pokémon Sword och Shield släpps den 15 november

"Gotta' catch em' all - med svärd och sköld".
Tidigare i år utannonserade Nintendo och The Pokémon Company de senaste delarna i Pokémon-serien, Pokémon Sword och Pokémon Shield till Nintendo Switch. Idag har Nintendo visat en 15 minuter lång presentation om spelen och vi har nu fått reda på att de släpps den 15 november.

Pokémon Sword och Pokémon Shield utspelas i den nya "Galar"-regionen, som innehåller många varierande områden såsom lummiga skogar, snötäckta berg och mysiga småstäder. I den här regionen lever människor och Pokémon tillsammans för att hjälpas åt att driva samhället.
 
 
Utöver bekräftandet av releasedatumet från dagens presentation så fick vi även reda på att vi kommer kunna se alla vilda Pokémon på kartan direkt, istället för att dras in i en slumpmässig strid med en okänd Pokémon. Detta inslag såg vi i "Let's Go Pikachu" och "Let's Go Eevee" som släpptes i fjol. Det finns en ny funktion som kallas "Dynamax" som gör din Pokémon enorm och ökar dess styrka. Dock håller bara effekten av Dynamax i sig under tre rundor i striderna innan din Pokémon återgår till sin normala form. Det finns även vilda Dynamax Pokémon som du kan strida mot tillsammans med tre andra tränare via lokal multiplayer eller online. Dessa strider kallas "Max Raid Battle". Vi fick även se två legendariska Pokémon, Zacian och Zamazenta, som kommer pryda de två spelens omslag.

Personligen ser jag enormt mycket fram emot Pokémon Sword och Pokémon Shield då dessa är de första huvudspelen i serien att släppas till en hemkonsol istället för en strikt bärbär enhet. Grafiken ser bättre ut än någonsin, spelmekaniken verkar ha fått sig ett smakfullt lyft och världen ser inbjudande ut. Det spelar ingen roll att jag är snart 30 år gammal, jag och Zacian ska ut på ett magiskt äventyr i höst.

Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps exklusivt till Nintendo Switch den 15 november.

Ser du fram emot att spela Pokémon Sword och Pokémon Shield? Vilket är ditt favoritspel i serien?
| 5 juni 2019 16:30 |