Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 mars 2017 | 16:00

Bekräftat: "Game of Thrones" sista säsong får bara 6 avsnitt

Skaparna skämtar (?) också rått om att mörda Sansa.
Efter förra veckans sociala event där över hundratusen fans stirrade på smältande is i en timme för att få reda på nästa premiärdatum, har allt handlat om säsong 7 av "Game of Thrones", som har svensk premiär den 17 juli. Den får sju avsnitt.

Arbetet är dock redan igång med den åttonde och absolut sista säsongen av serien, som bör komma nästa år, och idag bekräftar skaparna Dan Weiss och David Benioff att säsong 8 får blott sex avsnitt. Hittills har vi vant oss vid tio avsnitt.

Det kan låta som att vi blir berövade på upplevelsen, men det har varit planen hela tiden.

- Vi sa redan när vi pitchade idén till HBO att vi ville göra en 70 timmar lång film. Nu landar den på 73 timmar, men vi har ändå hållit oss ganska väl till planen vad det gäller början, mitten och slutet, som vi nu närmar oss, kommenterade Benioff vid SXSW-panelen i helgen, där även Sophie Turner (Sansa) och Maisie Williams (Arya) närvarade.

I samma intervju medgav dem att skrivprocessen är svår med tanke på att det är sista gången de skriver för "Game of Thrones". Benioff förklarade uppdelningen och klämde in ett skämt som skulle kunna få fansen att spekulera för mindre:

- Dave Hill skriver säsongspremiären, Brian Cogman skriver nästa avsnitt och sedan skriver vi de resterande fyra. Dan och jag delar upp det på två; vi slåss om vem som ska få skriva vilken halva, vem som ska få mörda Sansa...

- Vi ville båda så hemskt gärna mörda Sansa, skämtade Weiss för att retas med Sophie Turner.

Vi får väl se hur det går för stackars Sansa. Det finns inga uppgifter ännu om när den sista säsongen kommer ut, men först på tur är säsong 7 med svensk premiär på HBO Nordic den 17 juli.

Kan du knappt vänta?

| 13 mars 2017 16:00 |