Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 mars 2017 | 21:20

"Game of Thrones" säsong 7 har svensk premiär den 17 juli

HBO fick över hundratusen människor att stirra på smältande is i över en timme i väntan på datumet.
Ikväll tillkännagav HBO premiärdatumet för säsong 7 av "Game of Thrones" genom en livesändning på Facebook. Datumet blir den 17 juli!

Naturligtvis måste en så episk show som "Game of Thrones" också ha ett episkt sätt att avslöja sin säsongspremiär på. Den som följde sändningen fick se ett block med is som långsamt smälte i realtid. Inuti fanns datumet, men osynligt tills isen var borta. På Facebook uppmanade HBO tittarna till att skriva "Fire" i kommentarerna så att en mätare tickade upp på skärmen. Varje gång mätaren nådde maxnivå gick en eldkastare igång för att skynda på smältningen av isen, där datumet till sist skulle bli synligt.

Bran, Cersei, Brienne och Greyjoy gjorde cameos från sina telefoner där de ytterligare eldade på fansen att kommentera videon med "Fire" - eller efter att saker började ta för lång tid: "Dracarys" för dubbel eld.

Över 100 000 människor följde händelsen live, men efter drygt tio minuter dog sändningen och var inte tillbaka förrän halv nio. Detta skedde igen efter ytterligare en kvart. Många tröttnade på väntan, men den som stannade kvar för att stirra på smältande is fick se siffrorna "07.16.17" lysa fram till sist, följt av en ny teasertrailer med ljudklipp från serien och en tackhälsning om att det blir väntan värt att se säsong 7.

Vilken annan tv-serie kan samla hundratusentals människor runt världen för att stirra förväntansfullt på ett långsamt smältande isblock i över en timme? Ett utdraget, men minst sagt episkt, socialt event för att avslöja ett datum.

16 juli i USA alltså, och serien dyker upp på HBO Nordic följande morgon.

Vad tyckte du om livesändningen?
| 9 mars 2017 21:20 |