rykte

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 november 2016 | 06:00

Hela handlingen i "Game of Thrones" är avslöjad (?) efter läckta foton från säsong 7

I alla fall om man ska tro allt som står på internet. Vågar du läsa dessa potentiella säsong 7-spoilers, avsnitt för avsnitt?
Vi är alla nyfikna på hur det ska gå i Westeros i nästa säsong, men för vissa är det en sport att försöka lista ut handlingen långt innan premiären. Sedan inspelningarna av säsong 7 drog igång i Spanien för en vecka sedan har fotografer på ett eller annat sätt lyckats ta smygfoton av inspelningsplatserna och naturligtvis spridit dem i forum på nätet.

Bland trådarna på Reddit har diskussionen gått varm och råder en allmän överenskommelse om vad som kommer att ske i säsong 7, avsnitt för avsnitt, baserat på de foton som har läckt hittills.

Användaren som ursprungligen publicerade dessa hypoteser är numera borttagen, men idéerna lever kvar och delas på nytt av andra användare hela tiden.

Och som vi alla vet är ju allt som står på nätet sant - eller hur var det nu igen? Nä, de följande teorierna ska nog tas med en nypa salt.

Om du är rädd för att läsa potentiella spoilers är det här din sista chans att vända tillbaka! Efter Arya följer de förutspådda teorierna om vad som händer i säsong 7 i detalj.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Avsnitt 1

The White Walkers färdas söderut mot Muren. Bran tar sig förbi Muren och möter Edd.

Daenerys anländer till Dragonstone - samma plats som hennes förfäder slog läger innan de attackerade Westeros.

Avsnitt 2

Daenerys skickar en korp till Jon. Hon vill samla alla ledare i Westeros.

Jon och Davos beslutar att åka dit för att de behöver Dragonglass-skärvan från Dragonstone.

Jon lämnar Sansa i befäl över Winterfell, där han också lämnar kvar sin varg Ghost resten av säsongen.

Avsnitt 3

Jon och Davos anländer till Dragonstone. Tyrion möter dem på stranden och Dothraki-männen tar deras skepp. (Jon, Davos, Tyrion och Missandei har alla synts till på samma inspelning i Bilbao, som antas vara platsen där de filmar Dragonstone-scenerna).

Tyrion för dem till Daenerys men möter Missandei och Grey Worm på vägen. "Tronrummet" är fullt av Dothraki. (Alla dessa har synts till på inspelningsplatsen).

Daenerys och Jon möts. Hon befaller honom att buga inför henne, men han vägrar. Naturligtvis berättar han om The White Walkers, men hon tror honom inte. Tyrion intygar att Jon inte är galen. Davos försöker förklara att Jon har återvänt ifrån de döda, men Jon viftar bort det. Daenerys får genast respekt för Jon, men Jon är mer tveksamt inställd emot henne. Han inser att det enda sättet han kan övertyga folk att det är sant är genom att tillfångata och föra en White Walker söder om Muren.

Bran kommer fram till Winterfell. Meera återvänder hem. (Bran har synts till på inspelningen ihop med de andra i Team Stark.

Large 053eda4047d70cbc7e488662090c239c gotsp2
Kisa lite så kan du urskilja Jon och Daenerys vid trappan.

Avsnitt 4

Arya tar sig till Winterfell. (Arya har synts till på inspelningsplatsen med Team Stark).

Littlefinger försöker att spela Arya och Sansa emot varandra.

Lannisters hanterar Tyrell-Martell-alliansen och Euron Greyjoy besegrar Theons och Ashas Ironborn-flotta.

Avsnitt 5

Sam och Gilly lämnar Oldtown med sin bebis.

Jorah återförenas med Daenerys vid Dragonstone.

Jon får reda på att Bran och Arya är i Winterfell genom ett korpmeddelande.

Jamie, Bronn, Tyrion och Davos håller ett hemligt möte med varandra där Tyrion försöker övertala dem att kapitulera för Daenerys, vilket Jamie ignorerar. Det är oklart om detta händer före eller efter att Daenerys anfaller Lannisters armé.

(Bilder har avslöjat att Tyrion och Davos spelar i samma scen, där de verkar förbereda en båt för avgång på en strand. Det kan vara båten de åker med till mötet. En till båt-på-strand-scen har synts till, återigen med Tyrion och Davos, men där Gendry också är med).

Gendry skapar vapen i Kings Landing och hittas där av Davos.


Avsnitt 6

Gänget seglar till Eastwatch. Alla utom Davos går på jakt efter The White Walkers zombiefierade offer.

Jon leder en liten trupp (sig själv, The Hound, Beric, Thoros, Tormund, Jorah och Gendry) i jakten på att fånga en zombie. (Dessa sex karaktärer ska tydligen närvara vid en inspelning på Island i januari).

De attackeras av The Night Kings arméer och en zombie-isbjörn. Björnen dödar Thoros i en långsam död.

De är omringade på en ö ute i en frusen sjö och är nära på att gå under när Daenerys plötsligt dyker upp med sin drake. Hon flyger de flesta av dem tillbaka till Eastwatch, men Jon lämnas kvar.

Jon dödas nästan, men Coldhands/Benjen dyker upp och skickar iväg Jon på sin häst medan han själv stannar för att slåss mot hjorden. Jon ser Benjen drunkna i en svärm av odöda medan han själv riden i säkerhet, halvdöd.

Viserion dödas men återuppväcks av The Night King som tjänare.

Jon erbjuder att ge upp sin titel som King in the North i utbyte mot att Daenerys och hennes armé kan hjälpa till att besegra The White Walkers.

Avsnitt 7

Jon för en White Walker till Kings Landing och samlar alla kvarstående ledare för att visa vad hotet innebär. Cersei går med på att sända sina arméer som försvar, men avslöjar senare för Jamie att hon bara ljög och planerar att låta The White Walkers förgöra hennes fiender i norr åt henne först.

Jamie beslutar att han har fått nog av Cersei efter det och rider norrut.

Sansa dömer Littlefinger till dödsstraff, vilket Arya utför.

Cersei vaknar i en säng med blod. Den generella gissningen är att hon har fått ett missfall.

Sam och Bran avslöjar Jons ursprung. Han visar sig vara en äkta Targaryen med anspråk på tronen. Hans riktiga namn är Aegon Targaryen.

Jon och Daenerys har sex på en båt på väg tillbaka norrut från Kings Landing.

Muren faller i slutet av avsnittet. The Night King attackerar Muren med den nu odöda draken Viserion. Drakens eld är nu blå och smälter Muren, vilket blir den stora finalen inför den åttonde och sista säsongen.

Vad tror du? Låter det rimligt? Diskutera gärna i kommentarerna!
| 1 november 2016 06:00 |