Serie

Skribent

Josefine Krischausky

9 mars 2022 | 23:30

Bekräftat: En andra och tredje säsong av "Vikings: Valhalla" är på väg

Säsong två av Netflix populära "Vikings"-spinoffen är redan färdiginspelad, med en premiär planerad till nästa år.
Nästan två veckor har gått sedan "Vikings"-spinoffen "Vikings: Valhalla" fick premiär på Netflix, och det historiska dramat har dragit in höga tittarsiffror från flera av världens hörn. Nu avslöjar streamingtjänsten lite mer om sina framtidsplaner för serien, och när vi kommer kunna ta del av en fortsättning. 
 
Netflix bekräftar att även en andra och tredje säsong är beställd, och att de likt den första kommer bestå av åtta avsnitt vardera. Säsong två, som redan är helt färdiginspelad, förväntas få premiär någon gång under 2023, och den tredje säsongen ska börja filmas under våren. 
 
Flera av de centrala skådespelarna kommer att återvända, däribland Sam Corlett, Frida Gustavsson och Leo Suter, som upprepar sina roller som Leif Eriksson, Freydís Eiríksdóttir och prisen Harald Sigurdsson. Samtidigt kommer seriens skapare, Jeb Stuart, fortsätta att agera showrunner och exekutiv producent för de kommande säsongerna.
 
– Även om intrigerna för Leif, Freydís, Harald, Olaf, Canute och resten av vår fantastiska ensemble är hemliga, kan jag utan tvekan berätta att deras resor kommer vara ännu mer episka än det ni hittills har sett, säger Stuart i ett uttalande
 
"Vikings: Valhalla" utspelar sig i början av 1000-talet, 100 år efter händelserna i originalserien, under en tid där blodiga konflikter bryter ut mellan nordiska vikingar och engelska kungligheter. Säsong ett släpptes den 25 februari, och under de första nio dagarna streamade Netflix-användarna serien i sammanlagt 194 miljoner timmar. I skrivande stund ligger serien kvar som den näst mest populära titeln på svenska Netflix.
| 9 mars 2022 23:30 |