Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 mars 2015 | 19:00

Bekräftat: "Downton Abbey" läggs ned - men kan få film

Serien vill sluta på topp.
Efter veckor av rykten om att den kommande sjätte säsongen av den brittiska kostymserien skulle vara dess sista kom i dag beskedet från tv-kanalen ITV: "Downton Abbey" läggs ned.

- "Downton"-upplevelsen har varit fantastisk för alla inblandade, säger "Downton Abbey"-skaparen Julian Fellowes i ett uttalande The Daily Mail tagit del av. 

- Men oundvikligen kommer en tid när alla tv-serier måste sluta och "Downton" är inget undantag, säger den exekutive producenten Gareth Neame.

- Vi ville stänga dörrarna om "Dowton Abbey" när det kändes rätt och naturligt och när serien fortfarande gillas av så många fans, säger Neame och fortsätter:

- Vi kan lova en finalsäsong full med de vanliga ingredienserna av drama och intrig, men med den extra kryddan av att få veta hur och var alla [rollkaraktärer] kommer ta vägen.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Hugh Bonneville med "Downton"-vovven.

De åtta nya avsnitten i höst, följt av den årliga julspecialen blir det sista av "Downton" tittarna får se. 

Kanske.

För direkt efter beskedet om seriens avsked kom en hoppfull nyhet från Gareth Neame (via Digital Spy):

- Jag kan bekräfta ryktena om en "Downton"-film. Vår inställning är att Julian Fellowes och jag skulle vara väldigt intresserade om så blev fallet. Det är definitivt något vi funderar på. 

- Det skulle vara riktigt roligt att sätta tänderna i. Och en underbar förlängning av allt folk älskar med tv-serien. Men jag kan inte säga att det med säkerhet blir av. Det skulle ta mycket tid och planering. Vi får se. 

Vad säger ni - bättre en film än ingenting alls? Kommer ni sakna "Downton"?
| 26 mars 2015 19:00 |