Serie

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

10 oktober 2023 | 16:40

David Beckham-serien överraskar fansen på Netflix: "Otroligt gripande"

Mannen, myten, legenden - och dokumentären. David Beckham delar med sig av hemligheter i nya dokumentärserien på Netflix och tittarna kan inte få nog.
David Beckham är en av tidernas mest ikoniska fotbollsspelare. Förutom det har han även inspirerat en frisyr, en filmtitel (”Skruva den som Beckham”) och otaliga löpsedlar.
 
Men vem är egentligen proffset och mångmiljonären som utanför titelmästerskap, Calvin Klein-kampanjer och skvaller om sitt äktenskap med Spice Girls-medlemmen Victoria Beckham? Det undersöker den nya Netflix-dokumentären ”Beckham” där tittaren bjuds in i Beckhams liv och får möta sidor av både honom och hans familj som aldrig tidigare visats upp för massan.
 
I ”Beckham” får man inte bara veta att Beckham är en ihärdig biodlare nu för tiden och att Victoria aldrig egentligen riktigt varit intresserad av fotboll utan de berättar även om hans depression efter den ökända Argentina-matchen 1998, bemöter rykten om hans otrohetsaffärer och tar tittaren tillbaka till hur det hela startade i Waltham Forest under-12s för många år sedan.
 
För att bredda perspektivet som ges i dokumentären blir inte bara paret Beckham intervjuat utan även deras familj, tidigare lagkamrater, den legendariska tränaren Sir Alex Ferguson och paparazzis.
 
Large bb2cf36309ac2522faede2c2a17d1dcf 832 20 1
 
”Beckham” är regisserad av Fisher Stevens, mest känd för sin roll som Hugo i ”Succession”. För paret Beckham var det inte bara en chans att visa upp en annan sida av sig själva dock - de tjänade även 16 miljoner pund på att sälja rättigheterna till dokumentären till Netflix. Något som verkar vara värt det för Netflix del då ”Beckham” just nu ligger etta på topplistan för mest sedda serier i Sverige och är ett hett diskussionsämne på sociala medier.
 
Dokumentären hyllas bland annat för att Beckham talar ut så öppet de svåra perioder han gått igenom samt vilken enorm press och ren smutskastning som förekommer inom fotbollsvärlden. Ett fan uttalar sig på twitter:
 
"Jag hade aldrig, under miljoner år, trott att David Beckham var en så komplex man som han är. Tuff, solid, sårbar. Jag hade ingen aning om hur mycket han utstått, hur driven han är och hur mycket han älskar fotbollen. Beckham på Netflix är nästan som fotbollens The Last Dance."
 
The Sydney Morning Herald instämmer i uttalandet och kallar "Beckham" för den bästa sportdokumentären sen just "The Last Dance" medan The Telegraph i sin tur beskriver dokumentären som "ett superbt och hjärtskärande porträtt av en oväntat komplex man".
 
Även de svenska Netflix-tittarna hyllar den med ord som "otroligt gripande" och "briljant" och beskriver David Beckham som "en sann legend inom fotbollen" i Facebookgruppen Bäst på Netflix.
 
Har du sett "Beckham"? Vad tyckte du?
| 10 oktober 2023 16:40 |