Film

Skribent

MovieZine

24 november 2022 | 09:00

Nu släpps de första detaljerna om ”Beck 47: Dödsfällan” - premiär juldagen

Peter Haber, Jennie Silfverhjelm, Kristofer Hivju och de andra återvänder snart i en sprillans ny Beck-säsong på C More.
MovieZine var först med att berätta om att fyra nya Beckfilmer skulle spelas in under 2022, med premiär i vinter.
 
Och här kommer en tidig julklapp för alla Beckfans - redan på juldagen är det dags. Den 25 december får "Beck – Dödsfällan" premiär på C More.
 
Det är den 47:e filmen i ordningen och efter en röjig ungdomsfest i ett villaområde utanför Stockholm hittas en av festdeltagarna död. Kroppen hittas av Vilhelm (Valter Skarsgård) som är polisaspirant och ute på sin första praktik. Det blir en väldigt traumatisk händelse för Vilhelm. Alex (Jennie Silfverhjelm), som är hans mentor, axlar en tung roll i att vägleda och hålla tillbaka Vilhelm i den kommande utredningen. 
 
 
– Det känns otroligt roligt att få ge alla Beck-fans en ny film i julklapp. Alex Beijer får en något otippad resurs i utredningen, vilket ställer till det för vissa andra, och även för henne själv… Generellt tycker jag att alla karaktärer har fördjupats, våra historier har slipats till och jag tror att Beck är på väg att gå in i en ny era, vilket känns mycket spännande. Med Valter Skarsgård ombord har en ny dynamik i Beck skapats, vilket jag tror kommer bidra till att ännu fler vill se filmerna, säger Jennie Silfverhjelm.
 

Det här ska "Beck 47 - Dödsfällan" handla om

 
I "Beck - Dödsfällan" är Vilhelm Beck polisaspirant och ute på sin första praktik i den verkliga världen. Han och hans handledare Trine (Maria Sundbom Lörelius) blir rutinmässigt kallade till ett inbrott. På brottsplatsen blir Vilhelm den som upptäcker en död 17-årig pojke och uppdraget går direkt över till Beck-gruppen. Vilhelm känner sig djupt påverkad av situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger ok till, vilket leder till oanade konsekvenser. Den döde pojkens pappa är förtvivlad och har inte en aning om vad hans son kan ha varit inblandad i.
 
Martin Beck (Peter Haber) vill gärna vara involverad i Vilhelms aspiranttid, men Vilhelm ber sin morfar att ta ett steg tillbaka. Alex (Jennie Silfverhjelm) är också engagerad i Vilhelm och vill stötta honom. Jenny (Anna Asp) är nybliven mamma och brottas med både sin relation och föräldraroll. Både Martin och Oskar (Måns Nathanaelson) vill göra allt för att stötta henne när hon begår ett ödestiget misstag som visar sig få riktigt allvarliga konsekvenser.
 
I övriga roller ses bland andra Martin Wallström, Ingvar Hirdwall, Elmira Arikan, Jonas Karlsson, och Rebecka Hemse.
 
 
 
Nästa film i serien blir "Beck 48 – Quid Pro Quo" med premiär under våren 2023.
| 24 november 2022 09:00 |