Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

20 april 2023 | 21:00

BBC gör TV-serie av klassikern “Flugornas herre”

Manusförfattaren Jack Thorne jobbar just nu på att göra en TV-serie baserad på William Goldings roman från 1954.
BBC kommer att ta sig an William Goldings roman “Lord of the Flies”, eller “Flugornas herre” (som är den svenska titeln), rapporterar Collider. Boken kommer att bli en TV-serie på fyra delar och manusförfattaren Jack Thorne (“Enola Holmes”-filmerna) har anslutit sig till projektet.
 
I “Flugornas herre” blir en grupp pojkar fast på en öde ö efter att deras flygplan har kraschat. Till en början är livet på ön perfekt, men allt eftersom tiden går förändras idyllen. Här skapas sociala hierarkier och barnen förändras till vildar.
 
Boken som släpptes 1954, har filmatiserats flera gånger innan. Dels har vi Peter Brooks version från 1963, filippinska “Alkitrang Dugo” från 1975, samt den amerikanska filmen från 1990 med Harry Hook på registolen. I samband med nyheten berättade chefen för BBC Drama, Lindsay Salt om produktionen:
 
- Vi är så glada över att Jack Thorne kommer att ta sig an en så ikonisk, tidlös och älskad roman på TV för allra första gången. Produktionen har godkänts av familjen till bortgångna William Golding. Ett stort produktionsteam kommer att ge dessa unika karaktärer liv i all framtid.
 
Utöver denna version från BBC, finns även planerna för en ny film från Warner Bros. Sist det talades om denna produktion var “Call Me By Your Name”-regissören Luca Guadagnino tänkt sitta på registolen.
| 20 april 2023 21:00 |