Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 maj 2018 | 21:45

Batmanbetjänten Alfred Pennyworth får en egen prequelserie

"Gotham"-showrunnern Bruno Heller har fått grönt ljus för ytterligare en Batman-prequelserie; "Pennyworth".
THR avslöjade tidigare under dagen att den amerikanska kabelkanalen Epix har beställt en första säsong av "Pennyworth", en ny prequelserie som kommer att utspela sig i Batman-universumet. Seriens skapare är Bruno Heller, showrunnern som för närvarande håller på att avsluta "Gotham" med en femte och sista säsong hos FOX.
 
Den nya serien kommer däremot inte ha något att göra med "Gotham". I alla fall inte mer än att Alfred Pennyworth, Bruce Waynes/Batmans betjänt och nära vän (som också är en del av "Gotham"), kommer att få stå i fokus. Tanken är att vi ska få följa Pennyworth under 1960-talets London, när han gick från att vara en brittisk SAS-militär - till att starta en hemlig organisation och för första gången komma i kontakt med Thomas Wayne (Bruces pappa).
 
 
Det är ännu inte klart vem som kommer att få axla rollen som den ikoniske rollfiguren, men skådespelare som Jeremy Irons, Michael Gough, Michael Caine, Alan Napier och William Austin har alla gjort den tidigare. Sannolikt kommer vi att få möta en något yngre Alfred Pennyworth än vad vi är vana vid att få se. 
 
Det är ännu oklart när vi kan vänta oss att få se en färdig version av serien, den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt.
 
Kommer du att ge "Pennyworth" en chans när det väl är dags för premiären? Kommentera gärna nedan!
| 16 maj 2018 21:45 |