Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 februari 2014 | 01:01

Batman inspirerar nya "Flykten från New York"

Producent Joel Silver lånar från "Arkham City" för sin planerade trilogi om Snake Plissken.

"RoboCop" är bara den senaste i raden av 80-talsrullar som får sig en uppfräschning för vita duken. Är det en positiv eller negativ trend? Avgör själv. Vare sig vi vill eller inte kommer snart ännu en hjälte att dammas av, det är dags för Snake Plissken att fly New York en gång till.

Filmens producent Joel Silver har en tydlig idé om var han vill ta den första filmen, som blir både en reboot och prequel. Inspirationen har han hämtat från Batman-spelet "Arkham City":

- Det visade hur hela Gotham blir ett instängt fängelse. Det är något som "Flykten från New York" aldrig berörde, så vi vill se hur staden blev till ett fängelse och hur Snake blev en hjälte, för att senare inte ses som en hjälte.

- Sedan i mitten kommer filmen där vi tidigare såg presidentens dotter kraschlanda, och han måste in och rädda henne. Sen gjorde de en uppföljare, "Flykten från LA", men jag skulle vilja hitta ett sätt att återvända till New York och se vad som hänt där, säger Silver till Collider.

Precis som med "RoboCop" har denna nyinspelning gått igenom flera versioner, där såväl regissörer som skådespelare kommit och gått. Även om det återigen rör på sig, är manus långt ifrån klart.

- Vi kan alltså berätta den här historien på tre sätt, men vi har inte kommit dit än och är bara i startgroparna, berättar Joel Silver.

Kurt Russell spelade Snake Plissken i John Carpenters actionthriller från 1981.

| 10 februari 2014 01:01 |