Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 juni 2023 | 12:01

Planerna för “Batman Beyond” skrotas efter att “The Flash” floppar på bio

Det fanns planer för att Michael Keaton trots allt skulle få återvända som den mörka riddaren i “Batman Beyond”, men nu verkar dessa ha skrotats.
Med bioaktuella ”The Flash” återvände äntligen Michael Keaton som Batman-efter de två klassiska Tim Burton-filmerna. Warner Bros hade stora planer för Keaton, som dels skulle medverka i nedlagda ”Batgirl” dels en nytolkning av ”Batman Beyond”. Här får vi möta en äldre pensionerad Batman vara mentor åt en ny futuristisk version av hjälten.
 
Dessvärre skrotades båda filmerna efter att Warner Bros och Discovery gick samman. Men tydligen fanns det fortfarande planer för "Batman Beyond" ända fram tills nu, rapporterar Slashfilm. Sidan skriver om Kevin Smith och hans podcast, Fatman Beyond, där “Clerks”-regissören berättar att han mötte sonen till en högt uppsatt Batman-producent på premiären av ”The Flash”:
 
- Jag såg Michael Uslans son på premiären och jag frågade: "Var är din pappa?" Han svarade: "Han är hemma och tittar på siffrorna. Om den här filmen är lika framgångsrik som "The Batman", då är ett av de kommande projekten ”Batman Beyond" med Michael Keaton.
Biobesökarna har dock svikit “The Flash”. Filmen drog in 55 miljoner dollar under öppningshelgen, medan Matt Reeves “The Batman” drog in 128 miljoner dollar under samma tid. Istället för “Batman Beyond”, kommer antagligen DC satsa på “The Brave and the Bold” som fokuserar på “fader och son”-dynamiken mellan Batman och Robin, och uppföljaren till “The Batman”.
 
Hade du velat se “Batman Beyond” med Michael Keaton?
| 24 juni 2023 12:01 |