Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2021 | 08:15

"Batgirl"-filmen har fångat sina regissörer

Duon bakom "Bad Boys for Life" får ta DC:s superhjälte till streaming.
Efter många år i utvecklingsstadiet har "Batgirl" hittat sin regissör, eller rättare sagt regissörer. Adil El Arbi och Bilall Fallah får i uppdrag att ge Gothams hjältinna hennes första solofilm. 
 
Den belgiska filmduon slog igenom stort med actionfilmen "Bad Boys for Life" förra året. De har också regisserat avsnitt av "Snowfall" och kommande "Ms. Marvel", och är länkade till "Snuten i Hollywood 4". 
 
 
Batgirl gjorde debut i serietidningarna år 1967. På femtio år har hon enbart synts på film i "Batman & Robin" (1997), då spelad av Alicia Silverstone, samt i flera animerade filmer.
 
Nya filmen "Batgirl" kommer att följa Barbra Gordon, dotter till polischefen James Gordon. Christina Hodson ("Birds of Prey") skriver manus. Projektet låg tidigare hos Joss Whedon, men han hoppade av 2018 då han misslyckades med att hitta rätt story för filmen.

- Med "Batgirl" hoppas vi ta med publiken på en kul åktur och visa upp en annan sida av Gotham. Christinas manus sprakar av mod. Adil och Bilall har en spännande och smittsam energi som gör dem till de perfekta filmskaparna för detta Batprojekt, kommenterar producenten Kristin Burr (aktuell med "Cruella").
 
Hollywood Reporter skriver att "Batgirl" produceras för streamingtjänsten HBO Max.
 
 
Vem borde spela huvudrollen som Batgirl? Tyck till nedan.
| 20 maj 2021 08:15 |