Film

Skribent

Patrik Jonsson

5 juli 2012 | 20:01

Bates Motel öppnar igen

Denna vecka berättar vi att Damon Lindelof, hör och häpna satsar på leftovers och så presenterar vi CW:s höstschema.

Damon Lindelof, ja ni vet manusförfattaren och producenten bakom bl.a "Lost" och filmen "Prometheus", kommer att hoppa över till HBO. Hans allra första serieprojekt sedan "Lost" kommer att bli "The Leftovers" som ska baseras på Tom Perrotas roman med samma namn.

"The Leftovers" är ett slags framtida drama där vi kommer att få följa familjen Garvey beståendes av Kevin, Laurie och deras två barn Tom och Jill, tre år efter det att en större katastrof, som i sin tur utplånat miljontals med människor, har inträffat. Hela den här idén låter väldigt intressant tycker jag och att Lindelof tar sig an detta med HBO i ryggen gör ju så klart det hela än mer spännande.

Så var det dags att snacka höstscheman igen, nu har turen kommit till The CW och de har i år lagt alla sina premiär i ruggiga oktober. Här hittar vi bl.a nya säsonger av "Supernatural", "Hart of Dixie" och "Nikita", men även nya serier som "Arrow", "Beauty and the Beast" och "Emily Owens". Här har ni en länk där ni hittar kanalens samtliga serier och tider som Deadline.com så där lite behändigt har snickrat ihop.

Tidigare i maj så gjorde ju History Channel, ja av alla kanaler, stor succé med deras allra första dramaserie "The Hatfields & The McCoys" och snart är det dags för deras nästa storslagna och episka serie "Vikings" som nu har fått förstärkning av hela fem nya namn i rollistan. Sedan tidigare är Gabriel Byrne klar för rollen som Earl Haraldson och nu har Jessalyn Gilsig ("Heroes") fått rollen som hans fru Siggy. Vidare så har Clive Standen ("Robin Hood") fått rollen som Rollo, Katheryn Winnick ("Stand Up Guys") som Lagerhta, Travis Fummel ("Baytown Outlaws") som Ragnar och slutligen så har vår egna Gustaf Skarsgård fått rollen som Floki. Ja en vikingaserie kräver en svensk! Snacka om att Skarsgårdarna riktigt väller in i de amerikanska TV-serierna i dessa dagar, så gott som hela släkten är ju numer aktuell i något projekt. Vad det gäller premiären så finns det ännu inget precist premiärdatum, men vad som dock är helt klart är att den kommer att ha premiär under 2013.

Frank Darabonts "L.A. Noir" närmar sig ett upplockande av TNT, fortfarande så står dock inget ristat i sten, men jag tror ärligt talat att det ska mycket till nu ifall den inte kommer att bli av. TNT har, som jag tidigare nämnt, ratat i stort sett alla andra pilotavsnitt och det bäddar ju så klart för "L.A. Noir" som också förmodligen kommer att bli en ganska så dyr serie att producera, vilket i sig nog också förklarar varför de har varit så hårda mot de resterande piloterna. F.Ö. så har TNT förnyat "Dallas" och "Rizzoli & Isles", femton avsnitt vardera fick serierna och de förväntas att göra detsamma med deras två kvarvarande serier som fortfarande inte fått sin dom och detta gäller "Falling Skies" och "Franklin & Bash".

Hos A&E så har man dock inte tvekat speciellt mycket då de rakt av har gett "Bates Motel" en full säsong och detta helt utan att bry sig om någon testpilot. 10 avsnitt blir det för dem som har lust att än en gång checka in hos Norman Bates. "Bates Motel" kommer alltså att utspela sig innan händelserna i Hitchcocks gamla klassiker "Psycho" tar plats och ska därmed mer fokusera på förhållandet mellan Norman och hans mor Norma. Som producenter för det hela står den gamla "Lost"-manusförfattaren Carlton Cuse tillsammans med Kerry Erin ("Friday Night Lights"). Något specifikt premiärdatum har ännu icke tillkännagivits, men A&E siktar in sig på en premiär någon gång under 2013.

Nyheter i korthet;

Emmy-vinnaren Christine Lahti har fått en roll i "Hawaii Five-0" och Barbara Hershey har snott åt sig en i Lifetime:s kommande TV-film "Left To Die".

A&E har inte helt oväntat förnyat "Longmire" och gett serien en andra säsong.

Som befarat så har CBS gett ett förnyat förtroende till "Unforgettable" som kommer att göra en comeback med 13 avsnitt nästa sommar. CBS lade ju först ned serien tidigare i maj, men har alltså ändrat sig, jag förstår inte logiken över huvudtaget.

FX:s tillika Charlie Sheens "Anger Management" drog, trots horribla recensioner, hela 5,5 miljoner tittare då den hade premiär i fredags vilket gör den till kanalens starkaste komedipremiär någonsin.

USA Network har gett grönt ljus till dramaserien "Graceland" som kommer från Jeff Eastin, skaparen av "White Collar" och den ska kretsa kring en grupp människor som lever under ett och samma tak av ett safe house. Kanalen har även gett förtroende till komediserierna "Paging Dr. Freed" och till Denis Learys "Sirens".

Stephen Moyer från "True Blood" har fått en roll som åklagare i filmen "Devils Knot" som ska kretsa kring The West Memphis 3.

Ja och apropå just "True Blood" så har HBO valt att förnya serien då de har gett den en sjätte säsong, "True Blood" fick sällskap av "The Newsroom" som även den fick vidare förtroende och tilldelades en andra säsong.

Ja och så mycket mer hade jag inte att komma med denna vecka. Ni får ha det sa bra alla ni där ute i solen, regnet...vädret. Om en vecka så kommer jag tillbaka, det gör jag i alla väder.

| 5 juli 2012 20:01 |