Film

Skribent

MovieZine

25 januari 2023 | 14:00

Helgtips! Filmstaden sänker priset på alla barnfilmer

På söndag är Barnens biodag tillbaka. Följ med mumier på äventyr, möt den makalöse Maurice eller besök en annorlunda värld.
Söndagen den 29 januari är Barnens biodag tillbaka. Det är ett uppskattat initiativ hos Filmstaden där biobiljetterna på flera barn- och ungdomsfilmer kapas med 50 procent i salonger över hela landet.
 
Det innebär halva priset på biobiljetter på de föreställningar som börjar innan kl. 15.
 
Här ingår totalt 16 filmer, bland annat vinterns stora animerade succé "Mästerkatten 2" och den ständigt populära "Minioner: Berättelsen om Gru" som blivit en av 2022 års mest inkomstbringande familjefilmer. Disneys "En annorlunda värld" och veckans nya barnfilm "Mumier på äventyr" är andra tips. Något äldre barn lär säkert uppskatta svenska sci-fi-äventyret "UFO Sweden".
 
Dessutom blir det smygpremiär för "Den makalöse Maurice", om en stor orange katt som reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Filmen får ordinarie biopremiär den 22 februari.
 
- Barnens Biodag är en otroligt uppskattad aktivitet på våra biografer och ett fint tillfälle för oss att uppmärksamma barn- och familjefilm och samtidigt erbjuda en rolig dag för både barn och vuxna, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden.
 
 
Observera att filmutbudet kan variera på de olika biograferna.
| 25 januari 2023 14:00 |