Film

Skribent

Tobias Andersson

10 juli 2023 | 20:00

Alla älskar ”Barbie”! Första reaktionerna hyllar dockans rosa värld

Den hett efterlängtade komedin om den ikoniska plastdockan verkar leva upp till hajpen. ”Min favoritfilm hittills i år” skriver kritikerna om filmen som tar med oss in i det färgsprakande Barbie-land.
Om bara ett litet tag får vi se Margot Robbie och Ryan Gosling axla rollerna som tidernas mest kändaste leksaksdockor, närmare bestämt den 21 juli då ”Barbie” får världspremiär. Och sommarens stora komedi ser inte ut att göra någon besviken. Barbie och Kens rosa plastvärld verkar vara lika helfestlig som du förväntar dig, åtminstone om vi ska tro de lyckliga kritikerna som nu fått sig en smygtitt av Barbies första live action-film.
 
Recensenterna lovordar Greta Gerwigs komedi som perfektion, men det är inte ovanligt att de fåtalet journalister som får ta del av en smygpremiär hyllar det de sett. Så vi håller förväntningarna på en sund nivå. Även om vi såklart hoppas att filmen lever upp till hajpen.
 
Så här lyder kritikernas entusiastiska reaktioner:
 
"Barbie är min favoritfilm hittills i år. På något sätt överträffade Greta Gerwig mina förväntningar", skriver Jamie Jirak, skribent på Comicbook.
 
 
"Barbie är perfektion. Greta Gerwig levererar en nyanserad kommentar om vad det innebär att vara kvinna", skriver Varietys recensent Katchy Stephan.
 
 
"Det är roligt, bombastiskt och väldigt smart. Greta Gerwig siktar högt och slår en homerun", skriver Joseph Deckelmeier från Screen Rant.
 
 
"Fler tankar om ”Barbie” kommer. Men tanke nummer ett är att jag inte kan fatta att Greta Gerwig kom undan med det! (sägs beundrande)", skriver Kyle Buchanan från The New York Times.
 
 
"Filmen är kvick, hjärtlig och ibland riktigt rolig", skriver Sharronda Williams från Verdict.
 
 
Ser du fram emot ”Barbie” som släpps på bio 21 juli? Kommentera nedan.
| 10 juli 2023 20:00 |