Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 november 2022 | 13:00

Banderas vill återvända som Zorro - med Tom Holland

Spanjoren är villig till en comeback som sin gamla paradroll och vill lämna över facklan till ”Spider-Man”-stjärnan.
Den Oscarsnominerade veteranen spelade den maskerade hjälten i ”Zorro - Den maskerade hämnaren” (1998) och dess uppföljare ”Legenden om Zorro” (2005). Nu 17 år efter senaste filmen är han sugen på en tredje del.
 
- Jag skulle kunna tänka mig den möjligheten, varför inte? Jag tror idag att jag sade det till någon. De frågade mig om Zorro. Om de ringde och bad mig att göra Zorro, jag skulle göra vad Anthony Hopkins gjorde för mig, att lämna över facklan.
 
Skådespelaren Banderas har i åtanke är ingen mindre än Tom Holland, som spelade mot honom i årets actionrulle ”Uncharted”, skriver Deadline.
 
- Jag gjorde ”Uncharted” med honom, och han är så energisk och kul, och har en viss glöd. Varför inte?
 
Medan det inte finns några konkreta planer för en Zorro-film med Banderas så har andra Zorro-projekt varit aktuella senaste åren. 2016 avslöjade regissören Jonás Cuarón att han jobbade på en Zorro-film med Gael García Bernál. Nätverket CW beställde tidigare i år en tolkning med en kvinnlig Zorro. Och tidigare i år berättade gamla ”That 70s Show”-stjärnan Wilmer Valderrama att han jobbade på en nyversion av Zorro för Disney+.
 
Ser ut som om vi kan få en hel drös av Zorro i framtiden men helst vill vi ju gärna se originalet Banderas i masken en sista gång.
| 27 november 2022 13:00 |