Film

Skribent

Gäst

12 april 2017 | 21:00

Bakom kulisserna på ”Bieffekterna”, del 2

Regissörerna André Hedetoft och Andreas Climent berättar om hur de gjorde sin första långfilm helt utan finansiellt stöd, och vände begränsningar till något positivt.
I den andra delen av bakom kulisserna på "Bieffekterna" berättar vi mer om hur vi gjorde för att göra vår första långfilm, trots att vi inte hade något stöd från SFI. Vi bestämde oss helt enkelt för att det var dags att ta steget från kortfilm oavsett vad och att se begränsningar som något positivt. 
 
Eftersom vi inte hade någon budget finansierades "Bieffekterna" genom vad som kallas “deferrals”, det vill säga att alla i teamet investerade sin arbetstid i filmen i utbyte mot motsvarande andel av filmens möjliga vinst. Så vi tjänar inte en krona förrän filmen tjänar in sin budget. Men det är en risk som vi alla var villiga att ta för att få göra "Bieffekterna".
 
Våra fantastiska samproducenter Way Creative Films och Solid Entertainment investerade teknik och Film i Skåne investerade i filmen så att vi kunde färdigställa den. Tack vare det och tre års hårt arbete från många i teamet lyckades vi göra en långfilm som festivalturnerat världen runt och nu finns att se på alla de stora VOD-plattformarna.

I videon nedan berättar vi även om de bästa stunderna från inspelningen, våra talangfulla medarbetare och hur vi inspirerades av de starka genre-filmer som gjorts i södra Sverige senaste åren.
 
 
Hoppas ni gillar videon och ser fram emot den tredje och sista delen som kommer senare i veckan!

Andreas Climent & André Hedetoft  
| 12 april 2017 21:00 |