EXKLUSIVT

Skribent

Gäst

9 april 2017 | 09:00

Bakom kulisserna på "Bieffekterna", del 1

Långfilmsdebuterande André Hedetoft och Andreas Climent berättar om hur idén till science fiction-filmen "Bieffekterna" föddes.
Sommaren 2014 började vi spela in en långfilm. Vår första långfilm. Och vi bestämde oss för att göra filmen oavsett vad. Trots att vi inte hade något stöd från SFI eller någon annan budget att tala om.
 
Det vi hade var en idé om tre unga forskare som gör en upptäckt de är beredda att överskrida alla moraliska gränser för, och ett litet men fantastisk team av skådespelare och filmarbetare som ville göra "Bieffekterna" tillsammans med oss. Då hade vi ingen aning om hur stor filmen skulle bli, hur många motgångar och svårigheter vi stod inför, eller att "Bieffekterna" skulle festivalturnéra världen över och vinna priser för bästa film, bästa manus och bästa skådespelare.
 
Nu när "Bieffekterna" släppts på alla de stora VOD-plattformarna frågade MovieZine om vi ville berätta hur vi mot alla odds lyckades göra vår första långfilm. Vi bestämde oss för att berätta det i en serie korta videos med klipp från filmen och inblickar bakom kulisserna.
 
I den här videon, som är den första av tre, berättar vi var idén till "Bieffekterna" kom ifrån.
 
 
Vi hoppas ni gillar filmen!

Andreas Climent & André Hedetoft
| 9 april 2017 09:00 |