Skribent

Anna Thunman Sköld

8 januari 2014 | 14:01

Bäckström blir TV-serie i USA - trots allt

Leif GW Perssons osympatiske kommissarie Evert Bäckström har fått en hel säsong på 13 avsnitt av TV-kanalen Fox.

- Jag är glad som en speleman, säger GW Persson till Expressen.

Men det satt långt inne. Amerikanska TV-kanalen CBS gjorde till och med en pilot innan de tackade nej. Efter det sågs serien som utdömd och lagd i malpåse. Tills i går när Fox gick ut med ett pressmeddelande om att det inte bara blir en "Bäckstrom"-serie utan de givit grönt ljus för en hel säsong på 13 avsnitt.

I huvudrollen som den självdestruktive och ganska motbjudande (homofob, rasist, sexist, människohatare) kriminalaren: "The Office"-skådespelaren Rainn Wilson. Han hängde med från CBS-piloten. I den amerikanska versionen heter rollfiguren Everett Backstrom och verkar i Portland, där han och hans team utreder känsliga fall. I andra roller ses Kristoffer Polaha, Page Kennedy, Dennis Haysbert och Beatrice Rosen.

- Jag ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i Everett Backstrom, säger Wilson i ett pressuttalande som Comingsoon.net tagit del av.

- Det är inte ofta en sån här roll dyker upp, med sådan intelligens, humor och komplexitet. Han är en förtjusande kaotisk misantrop med ett vridet men briljant sinne och ett hjärta av taggtråd. Verkligen mitt livs roll, fortsätter han.

Bakom TV-serien, som kommer bestå av fristående fall (procedural som det heter på engelska), står "Bones"-skaparen Hart Hanson.

Produktionen är tänkt att sätta igång nu under våren.

| 8 januari 2014 14:01 |