Serie

Skribent

MovieZine

7 februari 2022 | 14:20

"Bäckström" är snart tillbaka med en ny säsong

"Han är lika dryg och otrevlig som vanligt och kör sitt eget race" berättar Kjell Bergqvist om den andra säsongen.
Den självgode och inte allt för sympatiske mästerdetektiven Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) är snart tillbaka med nya avsnitt. I säsong 2 får han tillsammans med sin kollega Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren) ta sig an ett fall där Bäckströms ärkerival hittas mördad under mystiska omständigheter.

Fallet, som blir väldigt personligt för Bäckström, drar snart in honom i en värld av lögner och hägrande rikedom i form av en mytomspunnen speldosa i guld. Plötsligt står hans eget liv på spel.

– Det är kul som fan att träffa Bäckström igen! Han är lika dryg och otrevlig som vanligt och kör sitt eget race. Inte ovanligt att han tar sig de friheter han tycker gynnar honom själv bäst för tillfället. Stjäl från kaffekassan om det behövs och ljuger mer än gärna! Men det kostar att ligga på topp och kanske vaknar han en morgon med lång näsa, säger Kjell Bergqvist om den nya säsongen.
 
 
Evert Bäckström spelas liksom förra säsongen av Kjell Bergqvist och vid sin sida har han den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). De har fortsatt hjälp av den klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar), men Ankans mamma (Helena Bergström) gör snart Ankans liv än mer rörigt.

Säsong 2 är fritt baserad på Leif GW Perssons roman "Den sanna historien om Pinocchios näsa" och handlar om kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms ärkefiende och rival i TV-programmet Spaning, som under mystiska omständigheter hittas mördad i sitt hem. Mordplatsen är full av motsägelsefulla spår som öppnar för en myriad av olika händelseförlopp och gärningspersoner. Fallet utvecklas till att bli det svåraste Bäckström tagit sig an. Han upptäcker att motivet till mordet tycks kretsa kring en mytomspunnen speldosa i guld föreställande Pinocchio.
 
 
Till denna säsong ansluter bland andra Marcus Vögeli, Malin Crepin, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook. Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder, däribland Helen Sjöholm, Pekka Strang, Jens Hultén och Filip Berg.

"Bäckström" säsong 2 har premiär den 28 februari på C More och den 8 mars på TV4.
| 7 februari 2022 14:20 |