Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 april 2024 | 14:10

Fängslande ny Netflix-serie får 10/10 av tittarna: ”Kan inte sluta titta”

Josephine Bornebusch är en av regissörerna bakom den mest omtalade brittiska miniserien just nu - ”Baby Reindeer”.
Spänning, dramatik, sorg och däremellan lite mörk humor - Netflix senaste miniserie tar med tittarna på en känslomässig karusell som gör det svårt att sluta titta.
 
”Baby Reindeer” handlar om en kämpande komiker som får en stalker på halsen - en sårbar kvinna som hotar att förstöra hela hans liv. Richard Gadd, som spelar huvudrollen, har baserat serien på egna upplevelser. Han blev trakasserad av en kvinnlig stalker som under tre års tid väntade utanför hans port, och skickade tusentals mail.
 
- Det är över nu, men de emotionella konsekvenserna lever vidare, berättar Gadd för Independent.
 
- När man går igenom en sådan obevekligt prövning så sätter det spår på ens själ. Det har ännu inte släppt mig helt. Men det är väl därför vi skapar konst: för att arbeta sig igenom det, för att förstå det och försöka släppa det.
 
En kul detalj för svenska tittare är att Josephine Bornebusch (”Solsidan”, ”Älska mig”) är en av tre regissörer på de totalt sju avsnitten.
 
 
Sedan premiären i fredags har ”Baby Reindeer” snabbt klättrat in på Netflix topplista över de mest streamade serierna. Under helgen har den väckt en del buzz online, inte minst i gruppen Bäst på Netflix på Facebook där många vill hylla serien.
 
”Det är en fängslande och otroligt stark men mörk historia” tipsar en medlem i gruppen. ”Det är inte en serie för alla, speciellt om du är känslig. En del scener är tunga att titta på, med droger och andra hemskheter. Men det finns även roliga inslag. Har man sett ett avsnitt vill man se ett till.”
 
Läs fler kommentarer nedan:
 
”Sträcktittade på denna idag! Mycket bra men som sagts innan så är den mörk och tung. Samtidigt rolig! 10 av 10.”
 
”Tycker den är riktigt bra på många sätt. Den får en 10:a av mig.”
 
”Jag och dottern började se den idag. Vi tyckte båda mycket om denna serien.”
 
”Baby Reindeer, en av de bästa miniserier jag sett. Rå, rolig, sorglig, fängslande, tragisk och emellanåt riktigt hemsk. Den gick direkt in i mitt hjärta. 10/10”
 
”På tredje avsnittet, vet inte vad jag tycker än men kan inte sluta titta.”
 
”Plöjde igenom den, omöjligt att sluta titta. Oerhört tragisk. Mycket bra skådespelare.”
 
”Håller med, loved it! Sträckkollade på hela säsongen på en dag.”
 
Se trailern här:
 
 
Alla sju avsnitt finns nu tillgängliga på Netflix.
 

Köp boken "Baby Reindeer" av Richard Gadd

 
Innan hans berättelse blev tv-serie hade komikern Richard Gadd satt upp "Baby Reindeer" som enmansshow. Nu hittar du Gadds monolog i en pocketutgåva. "Mäktigt och engagerande ... ställer viktiga frågor om offer, rättssystemet och hur ett beslut kan förändra ditt liv" står det att läsa på amazon.se - beställ boken här...

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 15 april 2024 14:10 |