Spel

Skribent

Oscar Westerholm

29 maj 2019 | 23:30

Äventyren med Pikachu fortsätter i nytt spel

”Pokémon Detective Pikachu” blev en inte helt oväntad bio-succé. Nu fortsätter äventyret på Nintendo Switch!
Om du älskade filmen ”Pokémon Detective Pikachu”, kommer du förmodligen hoppa av glädje nu. Tsunekazu Ishihara, generaldirektör för The Pokémon Company, gick igår ut med nyheten att ett nytt Pokémon-spel med den lurviga lilla detektiven är under utveckling till Nintendo Switch.
 
Eftersom jag är till åren kommen, minns jag när Pokémon gjorde sin debut på 90-talet. På tv, som spelkort och till Gameboy. Pikachu var den första Pokémon världen introducerades för, det lilla monstret dök upp tillsammans med Ash Ketchum i tv-rutan på helgerna.
 
Det har gått några år, men Pokémon är lika vitalt fortfarande. Mobilappen ”Pokémon Go” har förmodligen delvis ansvar för detta, men gång på gång ser Nintendo till att spotta ur sig ytterligare ett Pokémon-spel för att hålla varje ny generation underrättad.
 
2016 kom det första spelet om Pikachu-detektiven, då till Nintendo 3DS. I en skicklig blandning av kriminalare och klassiskt Pokémon-äventyr axlade du rollen som den elektriska lilla lurvbollen. Det spelet slutade med lite av en cliffhanger. Kommer vi den här gången få svar på alla gåtor som vi lämnades med?
| 29 maj 2019 23:30 |