Film

Skribent

Miriam Sposito

14 augusti 2018 | 13:00

"Avatar" utforskar olika kulturer i uppföljaren

Som vi har väntat på en uppföljare till "Avatar"! Nu har vi fått reda på lite mer om de efterlängtade filmerna.
”Avatar” gjorde succé när den hade premiär 2009 och sen dess har det snackats mycket om en uppföljare, men projektet ha aldrig riktigt tagit fart. Förra sommaren blev det dock känt att fyra uppföljare till filmen kommer att bli till verklighet och ”Avatar 2” som är först ut väntas ha premiär 2020. Det är inte mycket vi vet om de kommande filmerna ännu, men i en intervju med Inside the Magic har producenten Jon Landau berättat lite om vad vi kan väntas oss.

- Vi kommer att utforska helt olika miljöer, vi kommer få möta olika kulturer. Precis som vår planet skiljer sig åt kulturellt, så skiljer den sig även miljömässigt. Vi vill introducera människor till olika kulturer. I första filmen träffade vi bara Omaticaya-klanen, som tillåter oss att besöka Mo’ara. Men när vi vågar oss ut så kommer vi besöka olika miljöer och olika klaner.

Jon Landau berättar även att uppföljarna kommer utspela sig på Pandora och speciellt Pandoras hav, det finns enligt honom ingen anledning att besöka andra planeter. Landau säger också att vi kan komma att få se varelser från en av Disney Worlds attraktioner Avatar: Flight of Passage i de kommande filmerna.

Uppföljarna till ”Avatar” låter helt klart maxade, även om vi inte vet mycket ännu. Förhoppningsvis så är intresset fortfarande stort för alla ”Avatar”-fans som har väntat i nio år på en uppföljare, och vi får hoppas på att den blir lika bra som den första filmen.
 
Ser du fram emot att få se "Avatar" på bio igen?
| 14 augusti 2018 13:00 |