RYKTE

Skribent

Cristian Sarmiento

28 oktober 2022 | 23:00

"Avatar: The Way of Water" är över 3 timmar lång

Strunta i XL-läsken. James Camerons uppföljare till "Avatar" rapporteras bli riktigt lång.
När "Titanic" släpptes 1997 så kändes filmens 3 timmar och 14 minuter som 90 minuter. För visst behövde man den längre speltiden för att få in handlingen, dramat, kärleksrelationen, berättandet, katastrofen och det oundvikliga slutet.

Idag så är längre filmer relativt standard och när "Avatar" kom 2009 så var det en fröjd att hänga på planeten Pandora i hela 2 timmar och 42 minuter. Det tyckte även majoriteten eftersom filmen totalt dragit in förbluffande 2,9 miljarder dollar.
 
Nu kommer det alltså rapporter om att kommande "Avatar: The Way of Water" klockar in på 3 timmar och 10 minuter och blir därför ett av James Camerons längsta verk. Det rapporterar bland annat World of Reel.
 
Cameron har i en intervju för Empire Magazine sagt:
 
- Jag vill inte att någon gnäller på den långa speltiden när man kan sitta och bingetitta på tv 8 timmar i sträck. Jag kan nästan skriva en del av recensionen själv: "Den smärtsamt långa 3-timmarsfilmen". Skärp er!
 
 
"Avatar: The Way of Water" har biopremiär den 14 december. Tycker ni att filmen är precis rätt lång eller skulle ni gärna se en kortare version?
| 28 oktober 2022 23:00 |