Film

Skribent

Mats Karlsson

29 juli 2012 | 19:01

"Avatar 2" kommer tidigast 2015

James Camerons uppföljare kommer inte vara färdig till utlovade premiärdatumet i december 2014.

Den första filmen "Avatar" blev den mest inkomstbringande filmen, en plats som den fortfarande håller hårt i. Att det skulle bli uppföljare var givet, men kanske inte så många som det har snackats om. Cameron säger att han ska spela in två filmer samtidigt och Sigourney Weaver sa nyligen att det skulle spelas in tre filmer samtidigt.

Producenten Jon Landau säger att det blir ett hopplöst uppdrag att få "Avatar 2" klar till december 2014 och Cameron säger till New York Times att filmen inte kommer vara klar före 2015 och kanske till och med ännu senare. Cameron håller för närvarande på att skriva filmernas manus och förbereder sig för att flytta med sin familj till Nya Zeeland, där inspelningarna kommer att äga rum under minst 18 månader.

Inspelningarna kommer dessutom till stor del ske i Peter Jacksons produktionsstudio i Wellington och Cameron har köpt land i Wairarapa Valley på Nya Zeeland. Trots att produktionen inte ens har kommit igång har det redan skapat oreda i ekosystemet.

Huruvida det blir en fjärde film eller inte återstår att se. Enligt rapporter ska det uttalandet vara aningen förhastat, men å andra sidan har inte Cameron avfärdat den möjligheten heller.

| 29 juli 2012 19:01 |