Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

10 oktober 2023 | 11:00

Quentin Tarantino hade "passionerade" idéer för sin skrotade Star Trek-film

Tarantino blev nästan hjärnan bakom nästa Star Trek-film och enligt de som arbetade med honom var det minst sagt en upplevelse att minnas.
Det var 2017 som Quentin Tarantino pitchade en idé om en uppföljare till ”Star Trek Beyond” till producenten J.J Abrams. Han samlade då manusskribenter i ett så kallat ”writer’s room” för att samla idéer till sin tanke om en Star Trek-film som skulle handla om Captain James T. Kirk (spelad av Chris Pine) som, tillsammans med USS Enterprise, hamnar i en tidsresa under 1920-talets gangsterera.
 
Skribenterna som ingick i Tarantinos samling var bland annat Mark L. Smith som står bakom ”The Bear” och ”The Revenant” samt regissören tillika manusskribenten som skapade ”Pet Sematary: Bloodlines”, Lindsey Anderson Beer. Den senare berättade om upplevelsen i en intervju med The Hollywood Reporter:
 
- Tarantino ville skapa ett manusrum för Star Trek vilket var det roligaste jag deltagit i.
 
Hon beskriver hur hon och de andra skribenterna kom in i rummet och Tarantino direkt frågade om de hade några idéer, varav Anderson Beer var den första att komma med en. Tarantino lyssnade uppmärksamt innan han plockade fram sitt egna anteckningsblock som han under 20 minuter läste repliker och idéer för filmen ur.
 
- Det var inte riktigt en story än, det var bara blandade tankar han hade om en film men det var så passionerat och så underbart. Och jag skrattade inombords och tänkte ”varför började vi inte med det här?”.
 
Anderson Beer fortsätter att berätta vilken positiv upplevelse det var att arbeta med Tarantino och hur mycket det betydde för henne att han uppskattade hennes idéer.
 
- Det var ett roligt tillfälle då han bara stannade upp i mitten av rummet och tittade på mig och sa ”Lindsey, du är väldigt duktig på detta”. Att få den komplimangen från någon vars karriär jag beundrar så mycket betyder självklart mycket.
 
För Anderson Beer var arbetet en positiv upplevelse och hon beskriver Tarantinos rum som det roligaste hon arbetat i. Det var även starten för vad som kom att bli en stark relation mellan henne och Bad Robot, studion bakom ”Star Trek” som hon sedan dess har arbetat mycket med.
 
Tarantinos idé valdes till slut bort men enligt en intervju i Variety så är ”Star Trek 4” fortfarande ett projekt som prioriteras starkt hos Paramount. Hur filmen kommer att se ut är ännu oklart efter att regissören Matt Shakman lämnat projektet för att ta sig an Marvels nya version av ”Fantastic Four” vilket ledde till att premiärdatumet för ”Star Trek 4” ändrades från december i år till ett ännu okänt datum.
 
Skådespelare som planerar dyka upp i den fjärde filmen ser dock positivt på att återvända till ”Star Trek”: både Chris Pine och Zachary Quinto (som spelar Mr. Spock) säger att de ser fram emot att återuppta sina roller om det finns kreativa lösningar på de problem som uppstått.
| 10 oktober 2023 11:00 |