Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 februari 2023 | 09:07

”Atlantis” blir Colin Trevorrows nästa film

”Jurassic World”-regissören jobbar ihop med manusförfattaren bakom ”House of the Dragon”.
Regissören Colin Trevorrow stannar kvar i fantasyvärlden. Efter förra årets ”Jurassic World: Dominion” verkar det som att ”Atlantis” blir hans nästa film.
 
Äventyrsfilmen om Atlantis bygger på det mytomspunna, försvunna undervattensriket som i den här tolkningen kommer skildras som ”en multikulturell civilisation med sin egna avancerade teknologi”, enligt Collider. Trevorrow har tidigare i en Empire-intervju sagt om ämnet att:
 
- Det är det enda som är lika spännande som dinosaurier för mig. Jag antar att jag gillar att återvända till det förflutna. Men det här var första gången vi hade teknologi. Och i en tid då det fanns alla slags varelser som inte finns nu. Det är så mycket som fascinerar mig. Så ja, jag har nördat ner mig.
 
Se Trevorrow i en exklusiv intervju med MovieZine:
 
 
Manus till ”Atlantis” skrivs av Charmaine DeGraté, en het nykomling i branschen. Hon har tidigare skrivit ”House of the Dragon” åt HBO samt den kommande serien ”Daisy Jones & The Six”. ”Atlantis” blir hennes första långfilm.
 
Trevorrows "Jurassic World: Dominion" blev en av 2022 års mest inkomstbringande biofilmer med strax över 1 miljard dollar i kassan. Filmen släpps på streaming på SkyShowtime den 10 februari.
| 5 februari 2023 09:07 |