Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

31 juli 2023 | 12:00

Snålt! Nya “Assassin’s Creed” blir väldigt mycket kortare än förra spelet

Kommande “Assassin’s Creed Mirage” tar cirka 20-23 timmar att klara.
Man kan lugnt säga att Ubisoft har börjat snåla in på utgifterna. Kommande “Assassin’s Creed Mirage” skiljer sig nämligen rejält från sina föregångare. Det franska bolaget bakom spelet har nu avslöjat att “Mirage” är kortare än bland annat senaste “Assassin’s Creed: Valhalla”, i en intervju som PCGamesN har snappat upp.
 
- En del av vår process är att vi gör mycket speltestning internt på Ubisoft, och de senaste speltiderna vi fått, så ligger genomsnittet på runt 20- 23 timmar. Det kan ta upp till 25-30 timmar för de som vill klara allt, och de som stressar med spelet kan klara det på runt 20 timmar, säger producenten Fabian Salomon.
 
Jämför man “Mirage” med “Valhalla” - som tog runt 60 timmar att klara, eller runt 143 timmar ifall man skulle göra allt, så är det nya “Assassin’s Creed” alltså väldigt mycket kortare. Lyckligtvis blir spelet billigare än de flesta nya spelen, som just nu går att förhandsboka för 599 kr. Jämförelsevis går ett av höstens andra storspel, “Spider-Man 2” för 849 kr (!!)
 
Spelhösten är full av spännande releaser med allt från “Baldur’s Gate 3" till “Alan Wake 2”. Så just “Mirage” eller “Spider-Man 2” för den delen, kanske inte är högst upp på inköpslistan för alla.
 
Vilka spel vill du köra i höst?
| 31 juli 2023 12:00 |