Film

Skribent

Thomas Linnaeus

23 maj 2023 | 19:30

Nalle Puh var först - nu ska "Askungen" få en blodig skräckfilm

Med “Cinderella’s Curse” lovar regissören en unik twist på den kända sagan om prinsessan med glasskorna.
Efter att man gjort skräckfilm av Nalle Puh, är nu nästa litterära figur på tur. Skräcksidan Bloody Disgusting skriver att berättelsen om Askungen kommer få ett nytt liv med “Cinderella’s Curse”.
 
På registolen hittar vi Louisa Warren, och i en intervju med sidan lovar hon något alldeles speciellt för alla skräckfans:
 
- Detta är en otroligt unik twist på Askungen som vi alla älskar och känner. På grund av henne kommer det att hända några riktigt fruktansvärda dödsfall. Jag tror att alla gore-älskare kommer att njuta av min mörka tolkning.
 
“Askungen” är en folksaga som vars rötter går tillbaka över 2000 år. Berättelsen har tolkats oändligt många gånger, och idag är sagan kanske mest förknippad med Disneys version från 1950. Till skillnad från deras tolkning finns det bra mycket brutala återgivningar av folksagan. I en av dessa hugger styvsystrarna av delar av fötterna för att få plats i de berömda glasskorna. Ganska bra material för en skräckfilm med andra ord.
 
Inspelningen börjar redan nästa månad och “Cinderella’s Curse” kommer att släppas på bio under oktober i år. Snabba puckar! Förhoppningsvis blir filmen bättre än “Winnie the Pooh: Blood and Honey”.
| 23 maj 2023 19:30 |