Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 oktober 2016 | 10:00

"Ash vs. Evil Dead" för familjer samman, en halshuggning i taget

Säsong 2 har premiär idag på Starz! Bruce Campbell kommenterar seriens popularitet.
Väntan är över för alla oss som jublar och klappar händer ju mer inälvor och blod som sprutar åt alla håll: den andra säsongen av "Ash vs. Evil Dead" ser dagens ljus idag!

Den förbaskat roliga Bruce Campbell, som har spelat Ash sedan 80-talets kultfavorit "Evil Dead", har en teori om varför seriens första säsong blev så omåttligt populär.

- Det är mycket som kommer tillbaka nu när folk letar efter något bekant och tryggt. Världen är orolig nu, så folk söker sig till det som gör dem glada, som på den gamla goda tiden. "Evil Dead"-filmerna är nostalgi.Och det är inte bara de gamla 80-talsfansen som roas av "Evil Dead":

- När jag signer böcker frågar jag "vad heter du?" och folk svarar "Ash". "Du heter inte Ash", svarar jag. Men de säger "jo, det gör jag. Mina föräldrar döpte mig efter din dumma film. Kom igen, signera min bok bara!". Så vi har nått den andra generationen av "Evil Dead" nu. Föräldrar och barn som inte brukade umgås har nu ett starkare band än någonsin. Vi för familjer samman, en halshuggning i taget.

Trots denna positiva effekt på det moderna familjelivet, vill Campbell inte påstå att han är någon förebild (förvånande, eller hur?) och vill inte vara en heller.

- Tyvärr ses vi skådisar ofta som förebilder. Så på min fritid försöker jag hamna i så mycket trubbel som möjligt så att folk inte ska se mig som en förebild. Jag boxar en liten unge i ansiktet enbart för att bevisa att jag inte är en förebild.

Den nya säsongen av "Ash vs. Evil Dead" visas inte på svensk tv, men har premiär idag på kabelkanalen Starz.

Vad tycker du om "Ash vs. Evil Dead"?
| 3 oktober 2016 10:00 |