Film

Skribent

Oskar Möller

2 augusti 2023 | 11:00

"Arrow"-stjärnans groda om strejken mötte massivt hån online

Stephen Amell har hamnat i rejält blåsväder efter att ha kritiserat SAG-AFTRAS pågående skådespelarstrejk. Arrow-skådisen har mötts av en massiv kritikstorm i kommentarsfälten efter sina uttalanden.
"Arrow"-skådisen tvingas förklara sina kritiska uttalanden mot skådespelarnas strejk i Hollywood efter att ha stött på patrull från kollegor och fans. Det var i förrgår som Amell uttalade sig under den stora amerikanska seriemässan Galaxycon - något han nu desperat försöker backtracka ifrån. 
 
"Jag stöder mitt fack och står med dem men jag stöder inte strejken. Jag anser att det är destruktiv förhandlingstaktik och jag tycker att det hela är mycket frustrerande. Jag tycker att tänkesättet är närsynt beträffande serier som får premiär, som "Heels" som jag är med i som hade premiär igår natt" - citerat från Deadlines referat av uttalandet under Amells framträdande på mässan.
 
Stephen Amell och Alexander Ludwig biffar runt och brottas i spandex i uppskattade "Heels"
 
Även om Amell inte direkt tog i med storsläggan mot SAG-AFTRA har hans uttalande blivit sågat som mäkta egocentriskt, särskilt beträffande den oförtäckta och uppenbara reklamen för hans egen serie. Något som just nu innebär att skådespelaren kan anklagas för att vara en strejkbrytare. Kommentarerna under artiklar och på sociala medier hånar skådespelaren för att ha vänt strejkande skådisar ryggen och istället gått in för att promota sitt (förvisso mycket uppskattade) wrestlingdrama (skyhöga betyg på rotten tomatoes!)
 
Värt att notera är att hela 98% procent av medlemmarna i facket (som förutom skådespelare även omfattar röstskådisar och andra i underhållnings och mediesfären) har röstat för strejken, vilket är ett historiskt starkt stöd.
 
Kritiken från kollegorna lät inte vänta på sig och Amells uttalande var såpass impopulärt att det rentav möttes av kritik från en av hans egna kollegor från serien han är mest känd för för fans (och anledningen till att han gästade Galaxycon). Kirk Acevedo som spelade maffiabossen "The Dragon" i serien fyrade av ett hånfullt tweet:
 
 
 
 
Sedan debaclet har skådespelaren gjort en del framträdanden där han ångrar sitt tilltag - men det verkar kanske inte helt genuint när han samtidigt halvt om halvt kallar sig "martyr". Det är inte heller svårt att se varför ångern kommer som ett brev på posten när närapå samtliga av ens kollegor har svårt att tolerera en. Skådespelaren har tidigare visat mindre mogen när han bett andra att "fucka off" på Twitter och verkar även trotsa kritiken nu genom att titulera sig "well fed artist" i sin Twitter (eller snarare X) bio. Vi får se hur det funkar framöver.
 
Tror du att Stephen Amells skådespelarkarriär kommer att repa sig efter det här snedsteget? Kommentera gärna nedan!
| 2 augusti 2023 11:00 |