Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

5 augusti 2014 | 21:30

Arnie & Sly om actionåren: "Vi tävlade i vem som sköt flest"

Schwarzenegger och Stallone minns tillbaka på 80- och 90-talet då de var störst i sin genre.
Nästa vecka är båda tillbaka på bioduken i vad som blir deras fjärde film ihop, "The Expendables 3". Men vi som växte upp på 80- och 90-talet minns en tid då Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone var bittra (nåja) fiender. Under en presskonferens minns de båda skådespelarna tillbaka på hur det var för dem:

- Vi tävlade om vem som har större muskler, eller använder större vapen. Vem som dödar folk på de mest fantasifulla sätt, och vem som dödar flest, berättar Schwarzenegger.

- Vi kunde ringa varann och säga "Jag dödade 49 personer, och du?" "Tja, jag dödade just 78 i min senaste film." Det var en tävling, med alltid med respekt och beundran från min sida.

Stallone tillägger att konkurrensen sporrade honom till att ständigt ligga på topp:

- Vi gjorde samma slags filmer under samma period, så det fick oss båda att jobba hårdare. Men sen blir man äldre och klokare, och inser: "Tack gode gud att Arnold finns! Han fick mig att ge järnet." 

När de blir tillfrågade om vilka roller de hade velat byta med varann, säger Sly att en viss robot lockade:

- Jag borde helt klart ha spelat Terminator. Men vem skulle bygga en cyborg som ser ut och låter som jag? Arnold var perfekt för rollen. Håller du inte med?

Arnold svarar skämtsamt:

- Jag håller med. Men jag ville alltid vara med i den där filmen du gjorde, "Mama, Don't Shoot"…? Jag älskar den där filmen, när Sly bär blöjor. Jag hade så roligt!

En längre rapport från presskonferensen i Cannes kommer upp på MovieZine på fredag.
| 5 augusti 2014 21:30 |