Film

Skribent

Alexander Svensson

19 mars 2024 | 22:00

Årets första stora bioflopp finns nu att köpa digitalt - se "Argylle" hemma

Matthew Vaughns spionfilm bjuder trots sin floppstatus på en underhållande action och en stjärnspäckad rollista.
Matthew Vaughns senaste spionrulle “Argylle” blev en av årets första floppar. Trots en namnkunnig rollista, en udda story, budget på 200 miljoner dollar och en regissör som kan actionscener lika väl som Michael Bay kan explosioner så stannade “Argylle”s biointäkter på i sammanhanget ynkliga 95 miljoner dollar.
 
Nu får filmen dock chans till nytt liv, då den från och med idag finns att köpa via digitaltjänster som Amazon eller SF Anytime. Och trots floppstatusen så är den - iallafall enligt undertecknad - väldigt underhållande.
 
 
“Argylle” följer författaren Elly Conway, som är känd och älskad för sina böcker om spionen Argylle och hans kamp mot ett ljusskyggt sällskap ondingar. Men märkligt nog så visar det sig att hennes böcker nära nog exakt matchar det som händer i verkligheten, och snart dras hon in i en snårig spionhärva.
 
I den fullspäckade rollistan hittar Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Ariana DeBose, John Cena, Dua Lipa, Catherine O’Hara och en CGI-animerad katt.
 
 
Missade du “Argylle” på bio (eller valde du medvetet att inte se den) så har du alltså nu en ny chans, och kan dessutom kika på filmen från bekvämligheten i ditt eget hem. “Argylle” finns att streama från och med idag.
 
 
| 19 mars 2024 22:00 |