Film

Skribent

MovieZine

24 augusti 2021 | 15:00

"Året jag slutade prestera och började onanera" - idag börjar inspelningen

Producenten Erika Wasserman regidebuterar med en dramakomedi. Katia Winter gör huvudrollen.
Idag börjar inspelningen av en svensk dramakomedi med den ekivoka titeln "Året jag slutade prestera och började onanera". För regin står Erika Wasserman, en debutant bakom kameran med en veteran i filmvärlden, då hon producerat filmer som "Gräns" och "Avalon". Wasserman har även skrivit manus tillsammans med Christin Magdu.

"Året jag slutade prestera och började onanera" handlar om den målinriktade 39-åriga karriäristen Hanna, som vill ha ett barn till innan det är för sent. Men i stället för att bli fyra i familjen gör hennes kille oväntat slut och Hannas värld rasar.

- Om Larry David och Kristen Wiig fått barn ihop - då skulle de få Hanna tänker jag. Filmen handlar om tillvaron mitt i livet, när allt ska falla på plats samtidigt - när det skiter sig för Hanna konfronteras hon med hur hon levt sitt liv och på vilka premisser, berättar regissören i ett pressmeddelande.
 
Erika Wasserman i mitten, tillsammans med sina huvudrollsinnehavare Katia Winter och Jesper Zuschlag.
 
- Hon har uppfostrats att ta för sig i livet, men försynt, för ingen gillar en kvinna som tar för sig för mycket. Hon kan bli mer framgångsrik än en man men ändå vara en flopp, om hon inte samtidigt ses som en ansvarsfull mamma, självuppoffrande familjemedlem och pålitlig vän.

Katia Winter som spelar Hanna har vi sett i internationella tv-serier som "Sleepy Hollow", "Dexter", "DC:s Legends of Tomorrow" men även "Hamilton" och "Solsidan". Jesper Zuschlag som spelar Hannas kille har tidigare setts i "De förbannade åren". I filmens övriga rollista finns bland andra Nour El Refai, Henrik Dorsin och Bahar Pars.

Inspelningarna startar i Stockholm idag, 24 augusti, och biopremiären är planerad till hösten 2022.
| 24 augusti 2021 15:00 |