Film

Skribent

MovieZine

6 mars 2016 | 17:00

Är Luke Skywalker homosexuell?

Ett oväntat besked från skådespelaren Mark Hamill.
Häromveckan lovade J.J. Abrams att det kommer att kliva in homosexuella karaktärer i Star Wars värld, som en självklar strävan mot mer mångfald på bioduken.

Mark Hamill kommenterar med att det kanske redan hände år 1977. För hur mycket vet vi egentligen om den store Jedi-riddaren Luke Skywalker och hans kärleksliv? Hamill säger till The Sun att det är upp till betraktaren att fylla i luckorna:

- Fansen mailar mig och frågar alla möjliga saker, som ”Jag blir mobbad i skolan och jag är rädd för att komma ut…” De frågar mig, ”Kan Luke vara gay?” Jag skulle vilja säga att det är upp till tittaren att tolka. 

- Om du tror att Luke är gay, så är han självklart det. Det är inget att skämmas för. Döm Luke för hans karaktär och inte för vem han älskar, tycker Hamill.

Mer av Luke Skywalker får vi se i kommande ”Star Wars: Episod VIII”, där han ska få ”en riktigt cool story” enligt Daisy Ridley. Filmen tar vid där "The Force Awakens" slutade och den här gången får Mark Hamills karaktär mycket mer utrymme.
| 6 mars 2016 17:00 |