Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2018 | 09:00

Är det här Netflix mest sågade serie någonsin?

Kritikerna avskyr verkligen nya tonårskomedin "Insatiable".
Netflix nya serie "Insatiable" tog emot en del kritik innan den ens haft premiär. Många hade starka åsikter om trailern, som visar hur en rund high school-tjej bantar ner sig och kommer tillbaks, snygg och populär. En del manade till bojkott av serien på grund av "fat-shaming".

"Insatiable" hade premiär i fredags, och är enligt kritikerna ännu värre än väntat. Utseende-hetsen är inte dess enda problem, tv-skribenter verkar eniga om att serien både är problematisk på flera andra sätt - och hopplöst tråkig.

Variety skriver att serien "försöker extremt hårt att kasta ut vågade skämt och hoppas att de ska förvandla serien till vass satir. Men varken dess punchlines eller karaktärer är skarpa nog för att komma förbi klyschorna."

Hollywood Reporters skribent orkade bara se tre avsnitt. Han tycker att serien är korkad, "alldeles för over-the-top och en pina att ta sig igenom."

Los Angeles Times menar att "serien missar sina chanser och faller i samma fälla som miljoner filmer och serier har gjort." Skribenten berättar också att "tjocka tjejer är inte det enda målet här. Man driver också med #metoo, homosexuella i garderoben och pedofili. En riktig skrattfest."

New York Times skribent hade väntat sig en problematisk serie. "Men vi måste prata om hur man hanterar Pattys ätstörningar - eller misslyckas med att behandla dem på ett meningsfullt sätt."

The Muse håller med om att "Insatiable" är sämre än väntat: "Ingenting löser sig. Ingen lär sig något. Patty är inte bara ointressant, hon är inte värd att engagera sig i emotionellt."

Vox delar ut lägsta betyg och kallar "Insatiable" för äcklig. "Den är född ur ett våldsamt självhat, ur en vilja att skada och straffa en kropp som enligt vårt samhälle är oacceptabel."
 
 
Har ni hunnit se "Insatiable" än? Tyck till i kommentarerna nedan.
| 13 augusti 2018 09:00 |